Nakit: 7 vrsta ogrlica koje su uvijek u modi

0

Privlačne, šarmantne i sa skrivenim značenjem, ogrlice često služe i kao amajlija te nikada ne izlaze iz mode. Ima ih tako mnogo, ali sledećih sedam se izdvajaju te ih žene najčešće nose.

Slon

Sreća, snaga i blagostanje: privjesak u obliku slona simbolizuje sve pomenuto. Veoma je elegantan te je jedna od najčešćih amajlija koje žene nose. Takođe, jedan je od najljepših poklona, bar kada je u pitanju nakit, koji možete dobiti ili nekome pokloniti.

 

Sedmica

Sedmicu ili bilo koji drugi srećni broj često ćete vidjeti oko vrata kod velikog broja žena. Najčešće je u pitanju srebro – i srećni broj, a i ogrlica na kojoj se nalazi.

 

Pločice sa imenom

Najmilije uvijek nosimo u srcu ili čak blizu srca. Kada je u pitanju ogrlica, pločice sa imenom ili inicijalima dragih osoba veoma su čest prizor te je sasvim razumljivo zašto su uvijek popularne.

 

Slova

Slova raspoređena po ogrlici postala su pravi hit devedesetih godina prošlog vijeka. Kako su tada ušla u modu, ostala su trend do danas. Ovakva ogrlica je idealna za svakodnevne prilike.

 

Ovalni oblik

Klasična ogrlica kojoj ne mogu odoljeti ni najizbirljiviji. Njen privjesak podsjeća na zaručnički ili vjenčani prsten, a često ćete je vidjeti i u dnevnim i u noćnim varijantama. Odgovara uz opušten stajling, ali i uz formalnije kombinacije.

 

Sidro

Ona je simbol stabilnosti i prizemljenosti te je zbog toga često i izbor dama koje znaju šta žele i koje znaju način na koji to mogu ostvariti.

 

Ključ

Ključ je, takođe, uvijek moderan. On za sobom nosi i određena pitanja – šta otvara, da li je od vašeg srca ili od nečijeg drugog. Pitanja koja su vam sigurno postavljali, ukoliko ste nosili ovakvu ogrlicu.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info