Boja koja svima savršeno pristaje

0

Neonske boje vam neće učiniti uslugu, jer ćete izgledati blijedo. Pastelne boje su divne, ali često utiču na to da izgledate isprano. Međutim, tonovi dragog kamenja – od zatamnjenog kvarca do ametista – mogu vam pomoći da izgledate sjajno. Evo kako da izaberete nijansu koja je stvorena za vas.

Ametist

Ako imate smeđe oči i plavu kosu (što je najčešća kombinacija) za vas je stvorena boja ametista. Od tamnijih nijansi izledaćete jednolično, ali plave note u ovoj raskošnoj, ljubičastoj boji “zagrijaće” vaš ten.

 

Safir

Ako imate plave oči, najbolje vam odgovara boja safira. Posebno ukoliko je riječ o ogrlici ili majici u pomenutoj boji. Na taj način ćete dodatno istaknuti vaše oči, privlačeći pažnju na lice.

 

Rubin

Ukoliko imate izrazito taman ten, rubin je vaša boja. Ova nijansa će vam pomoći da ublažite “sindrom” pepeljastog tena.

 

Smaragd

Ako imate crvenu kosu, držite se boje smaragda. Ove dvije komplimentarne boje rezultiraće kontrastom koji će svima privući pažnju, bez obzira na doba dana.

 

Topaz

Ako imate sijedu kosu, bilo koja nijansa dragog kamenja može poboljšati vaš izgled. Ipak, za najbolji efekat, držite se tonova koji se slažu sa vašim očima: topaz, smaragd ili safir.

 

Kvarc

Za sve boje kose, očiju i ten i u bilo koje doba dana: zatamnjeni kvarc. Ova braon nijansa sa toplim sivim tonovima učiniće ono što većina boja ne može: ona će vašoj koži dati prekrasan sjaj.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info