Cryo-Save i Mercator BL predstavili zajedničke projekte

0

Danas su Mercator BL i kompanija FAMILY-PLUS, ekskluzivni i ovlašteni partner Cryo-Save-a, vodeće evropske i svjetske porodične banke matičnih ćelija za BiH, predstavili zajednički projekat koji će biti od koristi za lokalnu zajednicu, kupce Mercatora i korisnike usluga Cryo- Save-a. Ovom saradnjom kupci Mercatora će imati dodatne pogodnosti. Svi korisnici Mercator Pika kartice moći će ostvariti popust u visini od 50 EUR-a prilikom plaćanja usluge pohranjivanja matičnih ćelija, kao i popust od 30% za DNK analizu koji se odobrava za njih i njihove porodice.

“U Mercatoru smo sa velikim zadovoljstvom prihvatili poziv CRYO-Save za nastavak saradnje, a ono što nas najviše raduje je činjenica da smo za naše kupce, korisnike Pika kartice omogućili da ostvare povoljniju uslugu čuvanja matičnih ćelija kod vodeće evropske i svjetske porodične banke matičnih ćelija. Mercator nastoji da za svoje kupce pored bogatog asortimana i povoljnih cijena, uvijek obezbijedi i dodatne vrijednosti, a kroz ovu saradnju podižemo ljestvicu još više jer ćemo omogućiti našim korisnicima Pika kartice koji planiraju prinovu da budu u korak sa trendovima i uz povoljnije uslove omoguće pohranjivanje matičnih ćelija. U Mercator Centrima i trgovinama u Banjaluci, Gradišci, Brčkom, Prijedoru, Kotor Varoši i Laktašima svim zainteresovanima biće dostupni besplatni priručnici za trudnice, a u planu su i promocije i predavanja za buduće majke. Vjerujemo da će naši kupci prepoznati značaj ove saradnje i iskoristiti sve mogućnosti koje smo zajedno za njih omogućili“ – izjavila je Suzana Pletikosa, vođa marketing službe Mercatora BL.
„Cryo-Save, kao najveća i vodeća evropska banka matičnih ćelija, predstavlja najviše svjetske standarde u ovoj oblasti. Mercator je vodeći trgovački lanac u regionu i sasvim je logična saradnja između vodećih brendova, a što će donijeti nove mogućnosti i benefite za korisnike naših usluga. Zajedničkim projektima želimo obogatiti naše društveno odgovorno poslovanje, a regionalno iskustvo Mercatora će nam biti od izuzetnog značaja, jer je Mercator poznat po društvno odgovornim akcijama, te brigom o svojim kupcima, ali i široj društvenoj zajednici. Prvi projekti koji su od značaja za širu zajednicu su već započeli, i trajaće tokom čitave godine.“, izjavila je Sanja Todorović-Vujičić, generalna direktorica FAMILY-PLUS-a.

FAMILY-PLUS, partner Cryo-Save-a u BiH, predstavio je novo izdanje priručnika za trudnice „TRUDNOĆA I POROĐAJ – Psihofizička priprema trudnice za porođaj i majčinstvo“ koji je dostupan potpuno besplatno svim trudnicama u Bosni i Hercegovini.

Priručnik za trudnice je pripremila kompanija FAMILY-PLUS, ekskluzivni i ovlašteni partner Cryo-Save-a, vodeće evropske i svjetske porodične banke matičnih ćelija, uz veliku podršku Mercatora i ostalih partnera projekta, a to su: Dukat, Podravka, Salvus, Baby Centar, Alma Ras, Fructal, Didaco, Nova banka, Solgar, Cella Viva, Porodilište Podobnik. U sadržaju novog izdanja Priručnika koji je urađen u saradnji sa relevantnim stručnjacima, ljekarima, akušerskim sestrama itd. na 70 strana u koloru i tiražu od 30.000 primjeraka, koji su besplatno dostupni svim trudnicama u BiH, detaljno su obrađene teme koje su vezane za trudnoću, porođaj i majčinstvo.

,,Novo izdanje ima poseban značaj jer su u njemu uvrštena iskustva majki kojima je od velike koristi bio upravo prvi Priručnik koji smo izdali prošle godine. One su, prenoseći svoja iskustva, poboljšale ovogodišnji Priručnik, a koji će svim budućim roditeljima pružiti potrebnu pomoć i podršku kada dolazi novi član porodice. Biti roditelj je jedno čudesno putovanje i jedno od najuzbudljivijih ljudskih  iskustava . Ovaj priručnik je tu da pomogne svim budućim roditeljima da se suoče sa izazovima, nadama, strahovim,a koji  su dio porodičnog života, i da im da odgovore na njihova brojna pitanja. Posebno se zahvaljujem svim partnerima, a to su: Mercator, Dukat, Podravka, Salvus, Baby Centar, Alma Ras, Fructal, Didaco, Nova banka, Solgar, Cella Viva, Porodilište Podobnik na velikoj pomoći i saradnji,  izjavila je na promociji Sanja Todorović-Vujičić.

Sve zainteresovane trudnice mogu  dobiti besplatan primjerak Priručnika u školama za trudnice, ginekološkim zdravstvenim ustanovama, kako javnim tako i privatnim, ili ga naručiti u elektronskoj verziji na www.maticnecelije.eu. Priručnik se može preuzeti i direktno u kancelarijama Cryo-Save-a u Banjaluci, Sarajevu  i Tuzli.

O CRYO-SAVE-u: Cryo-Save je vodeća evropska i svjetska banka matičnih ćelija, sa 5 vlastitih laboratorija u Belgiji, Njemačkoj, Indiji, Južnoafričkoj Republici i Arapskim Emiratima, prisutna na 6 kontinenata u preko 70 zemalja svijeta. Cryo-Save je jedina banka iz Evrope koja se nalazi u Top 10 banaka svijeta, od ukupno 485 koliko ih trenutno posluje  u svijetu. Broj sačuvanih uzoraka, koji prelazi 250 000, Cryo-Save čini najvećom bankom u Evropi, a najsavremeniji standardi i tehnologija garantuju da su matične ćelije pohranjene  u Cryo-Save-u prihvatljive u svim klinikama, bolnicama i institutima širom svijeta. U BiH Cryo-Save je prisutan od 2009., a do sada je više od 4.000 porodica uspješno pohranilo matične ćelije svoje djece u Cryo-Save-u, za sigurniju budućnost cijele porodice.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info