Život čine sitnice: 7 malih promjena koje su mnogim ženama donijele zadovoljstvo

0

Da, odlazak na mirno, prekrasno mjesto (kao što je, primjera radi, rajsko ostrvo) sigurno će vam pomoći da se osjećate fantastično. Međutim, činjenica je da ne morate ići tako daleko da biste se osjećali srećno – postoje i druge, jednostavnije stvari koje funkcionišu jednako dobro: male životne promjene koje mogu povećati i poboljšati faktor sreće i zadovoljstva. Evo o čemu se radi.

 

Naspavajte se

Istraživanja pokazuju da je spavanje najkraći put do toga da se čovjek osjeća srećno. Kada smo umorni, naše tijelo proizvodi više kortizola što dovodi do stresa. Zato sebi obezbijedite osam sati kvalitetnog sna. Vjerujte, ujutro ćete se osjećati odlično.

 

Zahvalite se

Kada se nekome zahvalite, nebitno zbog čega, automatski se osjećate bolje i ispunjenije. Napišite prijateljici poruku u kojoj joj se zahvaljujete na nečemu što je uradila za vas ili, još bolje, napišite uveče pred spavanje listu stvari koje su vam se desile u toku dana i na kojima ste zahvalni.

 

Isključite telefon

Pokušajte da bar sat vremena dnevno isključite telefon i kompjuter. Odvajanje od tehnologije omogućiće vam da se osjećate opuštenije i generalno će vam osvježiti misli.

 

Pohađajte časove plesa

Iako se već možda uveliko bavite sportom, trčite, idete na jogu ili na aerobik (što je odlično), ples je ipak najbolji način da se rasteretite. Na plesu ste konstantno u pokretu, od početka do kraja treninga i na taj način se regeneriše vaša energija, a osjećaj sreće i zadovoljstva koji imate nakon završetka treninga je neprocjenjiv.

 

Pronađite svoju pjesmu

Svake sedmice izaberite pjesmu koja će vas podići i navesti da se osjećate sjajno i da uživate u trenutku. Slušajte je kada idete na posao ili u šetnju. Stalno slušanje jedne te iste pjesme pomoći će vam da se “srodite” s njom i da njenu poruku doživite na pravi način.

 

Pijte više vode

Voda pomaže organizmu da se očisti, poboljšava vam izgled i ako pijete dovoljno vode, generalno se bolje osjećate. Zato je to jedan od savjeta koji se najčešće daje i utiče na dobrobit cjelokupnog organizma. Zato, pijte vodu!

 

Planirajte izlazak sa prijateljicama

Istraživanja pokazuju da nas čak i samo iščekivanje lijepih trenutaka i dobrog provoda čini srećnima. Zato, pozovite prijateljice, kupite neku ukusnu hranu i jednostavno uz dobru zabavu i neobavezan razgovor, napunite baterije.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info