Večernja šminka za oči u četiri jednostavna koraka

0

Kada je riječ o šminkanju, bitno je napomenuti da se dnevna i večernja šminka razlikuju. Večernja šminka je, po pravilu, intenzivnija od dnevne, ali je bitno da u cijeloj stvari ne pretjerate. Takođe, najbolji izgled ćete postići ukoliko stvorite utisak da niste provele sate u šminkanju.

Donosimo četiri jednostavna koraka koji vam mogu pomoći da brže i jednostavnije nanesete večernju šminku za oči.

Prvi korak


Nanesite neutralnu sjenku za oči preko cijelog kapka, sve do obrve, da biste izjednačile boju kože i omogućile sjenki veću postojanost.

Savjet stručnjaka: Da biste izbjegle prekomjernu količinu neutralne sjenke na kapcima, umjesto četkice koristite vrhove prstiju.

Drugi korak


Crnim ajlajnerom u olovci iscrtajte liniju što bliže gornjim trepavicama.

Savjet stručnjaka: Zategnite kapak i lagano alajnerom iscrtajte crtice (mnogo jednostavnije nego jednu ravnu liniju odjednom) iznad gornjih trepavica. Zatim malom četkicom spojite crtice. Liniju lagano produžite od spoljašnje strane oka prema sljepoočnicama.

Treći korak


Uvijte trepavice.

Savjet stručnjaka: Za ovo ćete koristiti uvijač, a kako bi efekat bio što bolji, najbolje je da ga prije upotrebe malo zagrijete pomoću fena za kosu.

Četvrti korak


Tamno-ljubičasta sjenka odgovara svim bojama očiju. Nakon sjenke nanesite dva sloja crne maskare.

Savjet stručnjaka: Da biste vizuelno proširile oči, najtamniju nijansu sjenke nanesite na spoljašnji dio kapka, a onda svjetliju prema unutrašnjem dijelu. Na kraju, da biste upotpunile izgled, nanesite svijetlucavi sjaj na usne.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info