Božanstvena poslastica: Sladoled od banane i nutele

1

Jeste li znali da možete napraviti sladoled od smrznutih banana? Bez šlaga, bez jaja, bez mašine za pravljenje sladoleda – samo banane. Nećete vjerovati kako se one transformišu u divnu, kremastu masu. Donosimo recept za sladoled sa bananama i nutelom – božanstven je, vjerujte nam na riječ!

Evo šta da uradite:


Sastojci koji su vam potrebni su:

  • četiri banane, isjeckane na kolutove i zaleđene
  • četiri kašike nutele.

Isjeckajte četiri banane na kolutove i zaledite ih. Nakon toga, banane ubacite u blender i izmiksajte ih (banane moraju biti dobro izmiksane pa je potrebno da svako malo skidate ostatke koji se mogu nakupiti na zidovima posude blendera. Da biste proces malo olakšali, možete dodati i trunčicu mlijeka). To će trajati nekoliko minuta i smjesa će iznenada postati glatka i kremasta. Dodajte nutelu i miksajte dok se sastojci ne povežu.

sladoled
Nakon završetka posla, sladoled će biti hladan, ali neće biti i skroz čvrst, što je i razumljivo. Možete ga servirati odmah ili ga ubacite u zamrzivač da se stegne te ćete ga moći vaditi iz zdjele pomoću kašike za sladoled.

PS: Imajte na umu da je ovo sladoled od banana sa okusom nutele, a ne obrnuto. Upravo iz tog razloga držite se recepta (možete dodati čak i manje nutele, ukoliko to želite).

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info