Najdjelotvorniji prirodni sok za eliminisanje celulita

0

Celulit nije akumulacija toksina u organizmu i on se ne javlja zbog loše cirkulacije (što je uvriježeno mišljenje); celulit je zapravo mast koja je “pritisnuta” na vertikalno vezivno tkivo u butinama i kukovima te zbog toga i dolazi do spornih ispupčenja i rupica na koži.

Postoje četiri razloga zbog kojih se to i dešava: ishrana, stil života, hormonske promjene i nasljedni faktor. Celulit se ne pojavljuje u određenoj životnoj dobi što znači da se može pojaviti kod djevojaka i žena svih uzrasta (čak i kod tinejdžerki).

Kako biste spriječili pojavljivanje celulita ili ga eliminisali nakon što se pojavi, konzumirajte sledeći napitak.

Sastojci

  • jedan veliki grejpfrut
  • dvije narandže
  • četvrtina limuna
  • komad đumbira veličine 1.30 cm.

Priprema je veoma jednostavna: napravite sok od pomenutih sastojaka i uživajte (iscijedite citruse, a đumbir narendajte u sok ili ga samo ubacite u blender, zajedno sa sokom i izmiksajte). Soku možete dodati i nasječenu limetu, ali nije neophodno. Cijela količina soka se pije odjednom, najbolje ujutro.

Ovaj napitak poboljšava cirkulaciju krvi, “razbija” višak šećera u organizmu, topi višak masti te smanjuje zadržavanje vode i povećava proizvodnju kolagena koji je potreban za učvršćivanje kože.

Napomena: Ukoliko koristite lijekove za regulisanje krvnog pritiska, antidepresive, antibiotike ili statine, ne preporučuje se korištenje ovog napitka.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info