Proljeće 2014: Modni trendovi koje možete nositi

1

Donosimo mali vodič najbitnijih trendova sa proljetnih modnih pisti, a koje možete nositi. Odaberite jednu ili više ideja i spremni ste za sezonu koja je pred nama.

 

Pastelne boje

Pastelne boje su izrazito nježne te svima dobro pristaju. Možete ih nositi i u kombinaciji sa drugim bojama ili nosite samo pastelne boje: od bermuda preko suknje ili haljine sve do laganog proljetnog blejzera.

 

Kratka jakna

Kraća jakna je odlična za svježe proljetne dane i večeri, a možete je kombinovati sa tako mnogo stvari. Zapravo, majica kratkih rukava i jaknica su odlična kombinacija. Nabacite laganu vesticu i već ste spremni za izlazak. Odlično se slaže i sa suknjama i sa pantalonama.

 

Pantalone širokih nogavica

Jednostavne za nošenje i ultra chic, lagane pantalone širokih nogavica odlične su za proljetnu sezonu. I da, nemojte misliti da je ovaj trend rezervisan samo za visoke dame – postoji veličina za sve visine.

 

Bomber jakna

Sportski komad garderobe ovog proljeća izgleda prilično odvažno zbog šarenih uzoraka, fantastičnih tekstura i zanimljivih sportskih detalja. Bomber jakna je svestrana te je možete kombinovati sa skoro svim drugim komadima garderobe.

 

Suknja do sredine lista

Dok duga suknja može biti idealna za prelazni period, suknja do sredine lista rezervisana je za proljeće. Jednako je moderna kao i mini suknja, a ukoliko želite da izgledate kao da ste par centimetara viši, kombinujte je sa štiklama i kratkim majicama. Takođe, nećete pogriješiti ni ako odaberete haljinu iste dužine.

 

Lagani džemper

Možete ih nositi ispod jakne ili, još bolje, bez jakne. Bez obzira da li je u pitanju varijanta sa šarenim uzorcima ili originalnim prorezima, sezonski džemper jednostavan je komad garderobe koji se može kombinovati sa pantalonama, lepršavim suknjama ili čak šortsevima.

 

Kaput bez kragne

Lagani kaputić bez kragne ili revera pravi je hit. Odličan je za dane i prilike kada trebate da se slojevito obučete. Možete odabrati jednobojne ili one sa zanimljivim uzorcima. Odličan je u kombinaciji da elegantnim pantalonama ili suknjom olovka kroja. Za večernje varijante možete ga kombinovati i sa kožnim pantalonama.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info