5 načina na koje se zabavljanje mijenja poslije trideset pete

0

U trideset i petoj nismo stari, ali smo stariji. Mudriji. Iskusniji. Naučili smo dosta iz svojih grešaka i neke od njih su nam i prilično smiješne. Iako to ne znači da smo profesionalci u vezama, činjenica je da smo prinicljiviji. Znamo šta želimo, a šta ne. Ipak, pojedine stvari su se i promijenile. Evo i koje.

 

Upoznavanje

Moderni ste prilikom upoznavanja muškaraca, čak iako imate tradicionalne vrijednosti i načela. Vjerovatno ste iskusili i upoznavanje preko interneta. Pričljivi ste tokom kupovine ili u liftu (nikada se ne zna s koje strane ljubav može da se pojavi). Naučili ste da igrate na sigurno: muškarce koje nikada niste vidjeli uvijek upoznajete na javnom mjestu i nikada ne ulazite u muškarčev stan ili automobil bez da ste to prethodno rekli osobi kojoj vjerujete.

 

Zaboravljanje bajki

Ne radi se o spuštanju standarda već o izboru boljih standarda prema kojima ćete procjenjivati muškarce. Više ne postoji: “Uh, kako je zgodan!” već “Osjećam se opušteno i smireno kada smo skupa”. Pa šta ako on vozi neku krntiju i nosi šarene čarape sa mokasinama – on te zasmijava i dobro ti je s njim. Do trideset i pete većina žena prestaje da vjeruje u bajke o “princu na bijelom konju” i počinje da prihvata realniju sliku “gospodina pravog”.

 

Vrijeme samo za vas

Naučili ste da hodate s muškarcem bez da mu se u potpunosti predate, odnosno bez da ne možete živjeti bez njega. Potrebno vam je i vrijeme koje ćete odvojiti samo za sebe. To je super. Uostalom, možda vam je i bilo potrebno 25+ godina da biste razumjeli samu sebe (ili ste barem na putu) i od toga ne trebate da odustajete.

 

Intuicija

Znakove upozorenja si prepoznavala i ranije te vjeruješ svom instinktu. Više ne trpiš mačo poziranja. Nema potrebe za bilo kakvim pretvaranjem i jednostavno ne želiš da se zamajavaš sa takvim glupostima. Možda jesi zaljubljena, ali nisi glupa pa da ne vidiš šta se dešava oko tebe.

 

Sposobnost slušanja

Vjeruješ u ono što muškarac kaže o sebi. Ako ti daje do znanja da je “nevolja”, jednostavno se okreni i otiđi. Ukoliko kaže da ne traži ozbiljnu vezu, opet se okreni i otiđi. Ukoliko kaže da ne želi djecu, nemoj se previše zadržavati s njim kako bi mu promijenila mišljenje. On je sasvim u redu, samo što nije pravi muškarac za tebe.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info