Najbolji parfemi za Proljeće 2014.

0

Dani su sve duži i topliji te je pravo vrijeme i da odaberete miris po kojem ćete postati prepoznatljivi ove sezone.

 

Roberto Cavalli – Acqua

Nemojte dopustiti da vas bočica plave nijanse zavara da je riječ o tradicionalnom “vodenastom” mirisu. Note morske vode zamijenjene su opojnim, svježim jasminom i đurđevkom – sočni miris koji je idealan za večernje izlaske.

 

See by Chloe

Njegov miris dočarava sliku bezbrižne šetnje sunčanim poljima. Pjenušava kombinacija cvijeta jabuke, jasmina i bergamota pomoći će vam i da “pobjegnete” na to bezbrižno mjesto. Zavodljive note će zadovoljiti i najprobirljivije i upravo je See jedan od trenutno najtraženijih parfema.

 

Givenchy – Dahlia Noir L’eau

Oštre i dobro pomiješane note citrusa i nerolija ovom parfemu daju svježi zaokret koji podsjeća na miris bora dok ga mješavina ruže, kedra i mošusa blago smekšavaju. Odličan je za apsolutno sve varijante i nemojte se iznenaditi ako vas drugi budu pitali o kojem je parfemu riječ.

 

Escada – Cherry in the air

Već sam dizajn bočice nagovještava da je riječ o slatkastom, ženstvenom parfemu. Mješavina prepuna nota zrele višnje i nagovještaja maline dopušta bijelom sljezu da se blago provlači kroz njegovu esenciju usljed čega ovaj parfem podsjeća na pravo slatko, voćno, grešno zadovoljstvo.

 

Thierry Mugler – Alien Aqua Chic

U pozadini ćete osjetiti note đumbira i ćilibara, a ono što ovom parfemu daje pravu draž je mješavina cvijeta narandže i limuna koji se nalaze u samom centru pažnje. Zamislite toplu mediteransku noć i već ćete znati kakav je to miris!

 

Marc Jacobs – Oh, Lola!

Ukoliko volite slatke i sočne parfeme, na pravoj ste adresi! U početku očekujte nalet kruške i maline koji su praćeni vanilom i sandalovinom. Oh, Lola! je odličan parfem za svakodnevne varijante.

 

YSL – Paris Premieres Roses

Obilježavajući tridesetu godišnjicu od originalnog izdanja parfema Paris, ograničeno izdanje ovog parfema podsjeća na ljubav u bočici. Primamljivi eliksir usljed kojeg suprotnom polu klecaju koljena – puderaste note ovog parfema jednostavno zaustavljaju svakog pored koga prođete.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info