Najbolje frizure za srcoliki oblik lica

0

Dame sa srcolikim oblikom lica imaju šire čelo i jagodice, a užu bradu. Uzimajući u obzir pomenute karakteristike, ponekad je prilično teško odabrati i odgovarajuću firzuru. Ipak, svjetski stručnjaci preporučuju sledeće.

 

Duže šiške

Nježne šiške blago prebačene u stranu naglašavaju oči te odvraćaju pažnju od “šiljate” brade. Potrebno je da šiške prelaze obrve i da sežu do kapaka – ukoliko one nisu pomenute dužine, ličićete na školarku.

 

Lob frizura

Duga bob frizura jednake dužine pomaže da se “omekša” vilica u obliku srca. Ona vam pomaže da naglasite druge karakteristike lica, kao što su jagodice i oči. Pored toga, njena dužina skreće pažnju i na ramena.

 

Duboki razdjeljak sa strane

Duboki razdjeljak sa strane odličan je ukoliko želite da naglasite jagodice i “otvorite” lice. Ovakva frizura je idealna za večernje izlaske.

 

Živahna bob frizura

Odlična je za dame koje imaju tanku kosu, a prilikom podizanja ona dobija volumen. Dame sa gustom ili grubom kosom trebale bi je izbjegavati, osim ako neće prije toga raditi tretman keratinom.

 

Opuštene lokne

Stilovi do ramena mogu izgledati prilično neuredno. Ipak, opuštene lokne koje blago uokviruju lice ovom stilu daju mladalačku notu.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info