8 najnovijih pravila u slaganju boja zbog kojih ćete izgledati fenomenalno

0

Da, tako je – slobodno možete zaboraviti na crnu, jer strateški postavljene boje odjeće mogu vam pomoći da izgledate još zgodnije i privlačnije. Evo i kako.

Ombre


Postepeni prelazak od tamnijih ka svjetlijim nijansama u istoj “porodici” boja vizuelno će vas “rastegnuti”. Dakle, izgledaćete viši i vitkiji.

Neonska kamuflaža


Čipkasti detalj na suknji veoma je ženstven i “inteligentan”: on pomaže da se zaglade sve potencijalne neravnine i obline na bokovima i butinama.

Odijelo


Jednobojno odijelo jarkih boja stvara dugu, neprekidnu liniju koja vas pretvara u visoku, vitku i elegantnu damu. Jarku boju odijela možete ublažiti kremastom majicom ili bluzom. I, potrebno je da ona bude iste dužine kao blejzer kako bi se postigla ravnoteža i očuvao krajnji efekat.

Definišite struk efektnim kaišem


Prilikom odabira kaiša, držite se svjetlijih boja – on će definisati vaš struk, ali će vam istovremeno pomoći i da izgledate kao da ste par centimetara viši i tanji.

Laskavi detalji


Boje sa kojih se ne može skrenuti pogled, oko vrata i na nogama, jednostavno odvraćaju pažnju sa svega što se nalazi između njih (posebno bitno ako imate “jače” kukove). Nosite boje koje najviše volite, jer će vam one pomoći da se osjećate još samouvjerenije.

Šokantno jarke boje


Struktruisani komadi garderobe jarkih boja pomoći će da ostavite utisak kao da nemate šta da krijete, kada je u pitanju vaša figura, a upravo to i jeste ono što želite da postignete.

Istaknite najbolje karakteristike


Nosite kolor-bloking trend tako što ćete najsvjetlije komade nositi na “najboljem” dijelu tijela (onom dijelu koji želite da istaknete), a tamnije komade na dijelu tijela koji želite da “prikrijete”.

Živahne pruge


Tanke pruge (da, čak i horizontalne) pomoći će vam da izgledate vitkije. Još ako su one u vedrim, živahnim bojama krajnji efekat je čista desetka!

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info