9 vrsta cipela koje bi svaka žena trebala imati

0

U njima se osjećamo odlično i često je prilično teško odlučiti se koje najviše volimo. Cipele su, definitivno, ono što daje završni detalj našem cjelokupnom izgledu i upravo zbog toga im većina žena posvećuje veoma veliku pažnju.

Evo koje bi vrste cipela svaka žena trebala imati.

Crne štikle


Klasične crne štikle, kožne ili antilop, odlično se slažu sa svim odjevnim kombinacijama te odmah dodaju notu sofisticiranosti i elegancije svakoj ženi.

Sandale sa kaišićima na gležnju


Idealne su za toplije dane te se mogu kombinovati sa suknjama i haljinama. Osim toga, one pomažu i da se stvori iluzija dužih nogu.

Gležnjerice


Uske farmerice ili suknja u kombinaciji sa gležnjericama savršena su kombinacija. Idealne za hladnije dane, a iznad svega udobne.

Baletanke


Kada je riječ o baletankama, one su zaista odlične, ukoliko se spremate da duže hodate, a morate biti elegantni. Kada je riječ o stajlingu, najbolje je birati klasične crne ili varijante jarkih boja.

Štikle sa životinjskim uzorkom


Štikle sa životinjskim uzorkom (zmijska koža ili imitacija leopardove kože) dodatno će “začiniti” vaš ukupni stajling. Ipak, ako želite da ih kombinujete sa drugim uzorcima, onda bi bilo mudro da se cipele slažu sa torbom ili kaišom.

Metalik štikle


Odlične su za večernje izlaske, ali nećete pogriješiti ni ako ih nosite u dnevnim varijantama.

Patike


Ne morate ih koristiti samo kada je u pitanju rekreacija. Možete ih nositi tokom vikenda i to u kombinaciji sa farmericama i ležernijim suknjama.

Ravne sandale


Sveprisutna ljetna obuća koja se može kombinovati sa svim – od kratkih pantalona do ležernih ljetnih haljina.

Čizme do koljena


Čizme do koljena su odlične za jesenju i zimsku sezonu, a možete ih kombinovati sa apsolutno svim komadima garderobe.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info