Životne lekcije: 4 stvari koje ne trebate požurivati

0

Užurbani način života postao je svakodnevnica tako velikom broju žena. Međutim, on sa sobom nosi i određene loše stvari, od kojih je stres jedna od najčešćih.

U digitalnom vremenu kada su informacije na dohvat ruke, a komunikacija trenutna, često zaboravimo da određena životna iskustva ne treba požurivati, tj. treba odvojiti vremena za njih. Evo i koja.

Veze


Svakoj vrsti veze – ličnoj, romantičnoj ili profesionalnoj – potrebno je vrijeme. Proces upoznavanja nekoga, izgradnja povjerenja i intimnosti može trajati i godinama (nekad i decenijama). Uživajte u vremenu koje je potrebno za spoznaju o pravoj vrijednosti veze.

Praštanje


Svaki put kada ste povrijeđeni ili kada povrijedite druge (što je neizbježno), ono što obično pomaže je vrijeme. Kada je riječ o praštanju, ne kažemo da trebate svakome sve oprostiti, ali ako je praštanje ono što želite da postignete, vrijeme će vam biti najbolji saveznik u tome.

Lični razvoj


Za ovo je potrebno dosta vremena i sreća naša pa je tako. Svakim danom stičemo i nova iskustva koja, na ovaj ili onaj način, mogu uticati na naš razvoj. Obično se kaže da su prve tri dekade života najpresudnije u razvoju svake ličnosti, ali je činjenica da se on, manje ili više, dešava tokom cijelog života.

Intimni odnos


Osim ako niste baš u žurbi, “brzina” nije ono što vam je u ovom konkretnom slučaju presudno. Znate na šta mislimo.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info