Najbolje frizure za četvrtasti oblik lica

0

Imate četvrtasti oblik lica i nikako da pronađete frizuru koja laska njegovom obliku? E pa, traženju je kraj! Pogledajte koje frizure svjetski stručnjaci predlažu upravo za vaš oblik lica. One će vam pomoći da izgledate apsolutno sjajno te će vašem licu dati sasvim novu dimenziju.

 

Asimetrična bob frizura

Bob fruzura čiji su krajevi jednake dužine ne odgovara baš najbolje četvrtastom obliku lica. Ali, nema potrebe za panikom – asimetrična bob frizura odlično je rješenje. S prednje strane ona je duža, ali postepeno postaje kraća, kako se bliži leđima. Najbolje od svega: ona će izdužiti lice umjesto da ga proširi.

 

Kratki slojevi

Kosa blizu lica vam može pomoći da “ublažite” jaku vilicu. Ipak, to ne znači da se trebate skrivati iza kose – najbolji način da pokažete svoje lice bez naglašavanja njegove oštrine jeste da najkraći slojevi (koji uokviruju lice) budu dužine brade.

 

Asimetrični slojevi

Ultradugi slojevi jednostavno su seksi! Tajna? Bitno je da ne budu ujednačeni na obje strane. Ničije lice nije potpuno simetrično pa podudaranje slojeva može imati sasvim drugačiji efekat od očekivanog.

 

Bob frizura sa volumenom

Ona je laskava iluzija – potrebno je da dugu kosu povijete ka gore i pričvrstite ukosnicama. To će kosi dati volumen te ćete stvoriti efekat kratke frizure. Slojevi koji blago uokviruju lice ublažuju njegovu oštrinu.

 

Dugi slojevi

Previše kratki slojevi mogu učiniti da četvrtasti oblik lica izgleda spljošteno ili široko. Upravo zbog toga su dugi slojevi idealni, jer pomažu da lice izgleda duže. Za glatki finiš, prije feniranja na vlažnu kosu nanesite balzam za ravnanje kose.

 

Šiške

Izbjegavajte previše oštre ili ravne šiške, jer one naglašavaju četvrtastu vilicu. Najbolje je da šiške dopiru do obrva, ali i da budu prebačene u stranu. One su mnogo “mekše” te privlače pažnju na oči, umjesto na vilicu.

 

Razdjeljak

Eksperimentisanje sa razdjeljkom odličan je način da se “poigrate” sa proporcijama vašeg lica. Ukoliko imate dužu kosu, napravite razdjeljak koji je ujednačen sa unutrašnjim uglom oka te ga svakih nekoliko dana pravite na drugoj strani kako biste podstakli volumen u korijenu.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info