Najbolje frizure za ovalni oblik lica

0

Obično se kaže da su žene sa ovalnim oblikom lica najsrećnije, jer im skoro svaka frizura dobro stoji. Međutim, treba imati u vidu da nisu sva ovalna lica ista te da nekima određene frizure stoje odlično, a nekima baš i ne. Kako ništa ne želimo prepustiti slučaju, u nastavku vam donosimo najbolje frizure koje odgovaraju baš svim oblicima ovalnog lica.

 

Talasasta kosa do ramena

Dužina ove jednostavne, razbarušene frizure odlično odgovara ovalnom obliku lica. Njeni talasi cjelokupnom izgledu dodaju volumen te ističu jagodice, što ovalno lice čini blago zaobljenim (u suprotnom bi bilo izduženo). Kako bi “talasi” funkcionisali i kod rijetke kose, na korijen nanesite pjenu za volumen.

 

Zakrivljene šiške

Šiške na ovalnom licu odličan su izbor, jer mijenjaju njegov oblik skraćivanjem dužine lica. Najbolje je da napravite šiške koje su blago zakrivljene u stranu, jer će one odlično “uokviriti” oči. Kako biste ih dobili, fenirajte kosu te dodajte serum za ravnanje, ali ne veću količinu od veličine graška.

 

Dugi, stepenasti uvojci

Slojevi pomažu da se uokviri ovalno lice i kontroliše volumen. Ova frizura je posebno privlačna zbog svoje dužine. Najkraći sloj je dužine brade, a ostali se postepeno spuštaju. Naravno, da biste ovakvu frizuru i napravili, biće potrebno da koristite uviječ i pjenu za volumen.

 

Boemski talasi

Svaka strana ima punoću, a vrh, koji je blago podignut, balansira ovalni oblik lica. U slučaju da je skroz ravna, ona bi dodatno istaknula konture ovalnog lica, a to svakako želite da izbjegnete.

 

Razbarušena bob frizura

Blago “nazubljeni” vrhovi daju kosi punoću te ona izgleda gušće na predjelu oko vilice, popunjavajući mjesto na kojem vaše lice ima najtanji izled i obim. Ona funkcioniše na svim tipovima kose, osim kod izrazito guste i kovrdžave.

 

Prerasla pixie frizura

Ova frizura nadopunjuje lice, jer nije previše četvrtasta na samom vrhu. Dužina, posebno na području oko sljepoočnica, balansira oblik lica od brade prema čelu.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info