4 stvari koje muškarci nipošto ne žele od žena

0

Svakoj vezi je potrebna “njega”. Prave riječi i djela igraju glavnu ulogu u ostvarivanju zdravog i srećnog odnosa. Međutim, da li znate da određene stvari mogu, u velikoj mjeri, uticati na kvalitet vaše veze? Naime, jačem polu neki naši postupci nimalo ne odgovaraju. Evo i koji.

Dugi telefonski razgovori


Iako je to bilo sasvim u redu u početnoj fazi veze, nakon nekog vremena, nema potrebe za tako dugim telefonskim razgovorima. Normalna konverzacija putem telefona, čak i između parova, ne bi trebala trajati duže od pet minuta. Većina muškaraca priznaje da ne vole provoditi više od toga u telefonskom razgovoru. Bez obzira da li vam je to muškarac rekao ili ne, to je činjenica.

Pokušavanje da ga promijeniš


On očekuje da ga voliš onakvog kakav je. Apsolutno nema potrebe da pokušavaš da ga promijeniš. Kada su u pitanju način oblačenja, hrana, muzika ili izbor prijatelja, to su njegovi i samo njegovi izbori. Iako si više nego dobrodošla da mu daješ sugestije, bilo bi mudro da, prije nego to uradiš, utvrdiš da zapravo ne pokušavaš da ga “popraviš”.

Emocionalna drama


Korištenje emocija kao sredstvo manipulacije, muškarcima nije nimalo privlačno (nije ni vama, zar ne?). Činjenica je da muškarci i nisu baš najbolji u razumijevanju emocija, ali ipak, u većini slučajeva će osjetiti kada neko pokušava da ih manipuliše, na ovaj ili onaj način. Na kraju, direktna i iskrena komunikacija omogućava muškarcu da razumije šta vam je na umu.

Oštre kritike


Postoji veoma velika razlika između konstuktivnih sugestija i grubih kritika. Ukoliko ste konstantno fokusirani na njegove mane i ako ga stalno podsjećate na njih, on sigurno neće biti srećan zbog toga. Umjesto toga, ako želite da se on “poboljša”, obaspite ga pohvalama i stalno ga ohrabrujte u njegovim nastojanjima i pokušajima da popravi svoje loše osobine. Ovo funkcioniše mnogo bolje od nepristojnosti i bezosjećajnosti.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info