10 stvari koje trebate imati u svom domu ako ste prešli tridesete

0

Kada je riječ o uređenju doma, ukusi su i više nego različiti. Ipak, kako prelazite u zrelije doba (tridesete su vrijeme kada žena počinje da se ostvaruje na svim poljima) tako se i određenim stvarima daje veća prednost.

Upravo sljedeće stvari ukazuju da ste zreli i svjesni svojih godina.

Organizovane police za knjige


Smatrajte police inpirativnim mjestom na kojem ćete izložiti određene stvari i druge detalje koji oslikavaju vašu ličnost – možete ih prilagođavati i mijenjati tokom godina, kako vam se ukus bude mijenjao.

Umjetnost koju volite


Umjetnost ostaje uz vas tokom cijelog života, a svaki komad umjetničkog djela koji posjedujete podsjeća vas na određeno mjesto ili vrijeme. Ukoliko još uvijek niste izložili slike ili skulpture, sada je pravo vrijeme da to uradite. I, nemojte se zaluđivati činjenicom da to moraju biti skupi komadi – bitno je da ih razumijete, a cijena je sasvim sporedna stvar.

Peškiri koji se podudaraju


Nabavite najmanje dva kompleta peškira čijim ste kvalitetom zadovoljni, a koje ćete rado ponuditi i gostima kada ih budete imali.

Biljka


Čak iako živite u iznajmljenom stanu ili kući, biljka će vam dati osjećaj stalnosti. Umjesto da poredate više saksija sobnog bilja, mudrije je da se odlučite za jednu, visoku biljku koja može biti i tačka fokusa određene prostorije.

Kvalitetan krevet


Ukoliko već niste, krajnje je vrijeme da investirate u kvalitetan krevet. Posebnu pažnju obratite na kvalitet madraca (naravno, potrebno je da bude što udobniji). Takođe, birajte krevet koji ima uzglavlje, jer će on dodati karakter vašoj spavaćoj sobi.

Kolekcija


Vjerovatno već i imate određenu kolekciju. Svako ima različit ukus, ali kolekcija stvari koje ste donijeli sa putovanja (ili su vam je drugi donijeli) odličan je detalj koji možete prikazati, u zavisnosti od namjene, u svom domu. Magnetići za frižider, pepeljare ili nešto sasvim treće – jednostavno ih izložite.

Oprema za kupatilo (koja nije plastična)


Vrijeme je da se pozdravite sa jeftinim, plastičnim stvarima i da ih ažurirate nečim što je istinski lijepo i privlačno.

Omiljena svijeća


Lijepa svijeća dodaje karakter prostoriji. Čak iako niste pobornik ovog detalja i dalje ga možete koristiti – jednostavno je nemojte paliti.

Dva noćna stočića


Noćni stočić sa obje strane kreveta pruža optimalnu ličnu ravnotežu (prema feng shui-ju) i zreo, kohezivan izgled.

Kvalitetan prekrivač


Dobar prekrivač je investicija koja dodaje završni dodir vašem krevetu ili fotelji, čak iako to nisu vaši omiljeni komadi namještaja.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info