Gležnjerice: Kako ih pravilno kombinovati za fantastičan izgled

0

Zbog svoje svestranosti i jednostavnog dizajna, gležnjerice su definitivno jedna od najpopularnijih vrsta obuće. Kao što im i samo ime sugeriše, one sežu tik iznad ili ispod gležnjeva ili se mogu završavati na samom gležnju. Ipak, kako ne biste pokvarili cjelokupni dojam, potrebno je znati i s čim ih je najbolje kombinovati.

Crne gležnjerice i crna jakna

Kombinacija crnih gležnjerica sa svjetlijom, kraćom haljinom ili suknjom može izgledati prilično nezgrapno, ali ukoliko dodate crnu kožnu jaknu ili blejzer, uspjećete napraviti savršenu ravnotežu.

 

Ne nosite ih sa širom, dužom suknjom

Proporcija koju stvaraju gležnjerice i suknja do pola lista nije nimalo privlačna: gležnjerice najbolje izgledaju uz uske pantalone, helanke ili kratku suknju – na taj način stvaraju iluziju duže noge.

 

Crne hulahopke

Jedan od najboljih načina da nosite gležnjerice jeste da ih kombinujete sa crnim hulahopkama (i crnom haljinom). Kombinacija laska skoro svim figurama te zbog toga i jeste jedna od najboljih.

 

One nisu za svečane prilike

Iako kombinacija gležnjerica i večernje haljine može izgledati cool i trendi, nezgrapne gležnjerice nikada neće moći zamijeniti prefinjene štikle ili sandale sa kaiševima u prilikama koje zahtijevaju elegantno izdanje.

 

Mogu i na “golu” nogu

Čak iako vam noge nisu osunčane, veoma teško je “pobijediti” kombinaciju gležnjerica i “gole” noge. Ipak, preporučujemo da nosite zatvorene gležnjerice i čarape koje neće viriti iz njih, posebno ako ih kombinujete sa mini suknjom ili mini haljinom.

 

Izbjegavajte krznene modele

Izbjegavajte nošenje gležnjerica koje na sebi imaju rese ili vještačko krzno – krajni izgled nije nimalo laskav te će se činiti kao da vam je obuća “pojela” noge.

 

Ubacite uske pantalone u gležnjerice

Slobodno ubacite uske pantalone u gležnjerice – na taj način ćete postići veoma elegantan i uglađen izgled.

 

Visoke gležnjerice i duža suknja

Uopšteno, što je gležnjerica viša to bi suknja ili haljina trebala biti kraća. Nošenje suknje do koljena u kombinaciji sa visokim gležnjericama (one koje prelaze visinu vašeg gležnja) vizuelno skraćuje nogu te možete izgledati niži nego što to jeste.

 

Gležnjerice i čarape

Nošenje gležnjerica sa čarapama praktična je ideja (pamučne čarape su manje “klizave” od hulahopki te se stopala manje znoje nego da ne nosite čarape uopšte). Ipak, to se preporučuje da radite kada nosite ležerniju garderobu.

 

Niske gležnjerice

Nosite ih u kombinaciji sa haljinama kako biste stvorili iluziju dužih nogu.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info