4 suplementa koja bi svaka žena trebala uzimati

0

Htjeli mi to priznati ili ne, suplementi su nam potrebni. Koliko god se zdravo hranili, istraživanja pokazuju da je ipak potrebno uvesti i pomenute dodatke ishrani. Mislite da vama nisu potrebni? Saznajte četiti najpotrebnija koja su neophodna milionima žena širom svijeta pa tako i vama.

 

Kalcijum

Svima je poznato da kalcijum gradi snažne kosti, ali ovaj mineral je nepohodan i za druge funkcije, kao što je prenošenje nervnih signala. Ženama uzrasta od 19 do 55 godina potrebno je 1 000 mg dnevno.

 

Vitamin D

On ne samo da poboljšava apsorpciju kalcijuma već igra i veoma važnu ulogu u sprečavanju raka dojke, debelog crijeva i dijabetesa. U zimskom periodu vam je potrebno 2 000 IJ (internacionalnih jedinica) vitamina D. Tokom ljeta, unosite 1 000 IJ pa čak i manje kada duže boravite na suncu.

 

Omega-3 masne kiseline

Nizak nivo ovih zdravih masti može dovesti do unutrašnjih upala, krivaca koji stoje iza srčanih oboljenja, dijabetesa i raka. Potrebno vam je između jednog i dva grama dnevno (1 000 do 2 000 mg).

 

Probiotici

Probiotici ili dobre bakterije dokazano ublažavaju gastrointestinalne probleme, kao što je proljev pa čak mogu i smanjiti rizik od prehlade i gripa. Kako bi pomogla varenje tokom dana, jedna kapsula sa deset milijardi jedinica koje tvore kolonije (CFU) više je nego poželjna svakog jutra.

 
Napomena: Prije uzimanja suplemenata i drugih vitamina potrebno je da se posavjetujete sa doktorom.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info