Kako se najlakše otarasiti žutih noktiju

0

Žute nokte najčešće izazivaju lakovi. Naime, tamnije nijanse posebno uzimaju danak na noktima usljed čega se na njima pojavljuju žute mrlje. Jedan od najlakših načina da to spriječite jeste da, prije nanošenja laka u boji, koristite bezbojni lak. Drugi najveći uzrok žutila noktiju su katran i nikotin iz cigareta. Ipak, postoje i određene stvari koje vam mogu pomoći da vašim noktima vratite njihovu prirodnu boju. Evo i koje.

 

  • Potapanje noktiju u svježe cijeđenom soku od limuna pomoći će vam da se otarasite žute boje i mrlja sa noktiju. Potapajte nokte svakodnevno na deset do petnaest minuta i veoma brzo biste trebali vidjeti rezultate.
  • U manjoj posudi pomiješajte jednu kašiku hidrogen peroksida sa dvije do dvije i po kašike sode bikarbone. Dobijenu pastu nanesite na nokte koristeći tufer. Nakon tri minute nokte isperite hladnom vodom. Tretman ponavljajte svakih šest do osam sedmica.
  • Da biste se oslobodili mrlja sa noktiju, koje mogu nastati nakon skidanja crvenog ili ružičastog laka, koristite pastu za izbjeljivanje zuba. Pastu nanesite na nokte i nježno trljajte četkicom za zube. Ipak, imajte na umu da biste ovo trebali raditi odmah nakon skidanja laka sa noktiju.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info