Majoneza: 5 načina da je upotrijebite u kozmetičke svrhe

0

Dva glavna sastojka majoneze su jaja i ulje. Ovaj dodatak jelima popularan je širom svijeta, ali njegove koristi nisu samo ograničene na ishranu. Štaviše, majonezu možete koristiti i u druge svrhe, posebno kada je u pitanju uljepšavanje. Evo nekoliko najpopularnijih i najefikasnijih načina.

 

Regenerator

Nanesite je na kosu i masirajte vlasište kao što biste to uradili sa bilo kojim regeneratorom. Kosu prekrijte kapom za tuširanje ili plastičnom kesom, sačekajte par minuta, isperite i nakon toga šamponirajte. Majoneza će hidratizirati kosu i dati joj prekrasan sjaj.

 

Krema za lice

Nanesite majonezu na lice i nakon dvadesetak minuta je obrišite te lice isperite hladnom vodom. Koža će biti čista i glatka.

 

Ojačajte nokte

Kako biste ojačali nokte i vratili im prekrasan sjaj, “uronite” ih u zdjelicu sa majonezom svako malo (tri do četiri puta sedmično). Nakon pet minuta uklonite tragove majoneze pranjem ruku toplom vodom.

 

Losion protiv opekotina od sunca

Zaboravili ste nanijeti losion za sunčanje? Na opekotine nanesite izdašnu količinu majoneze – ona će ublažiti bol i hidratizirati kožu.

 

Losion za suhu kožu

Omekšajte kožu i uklonite njene mrtve ćelije sa stopala i laktova. Utrljajte majonezu na grubu kožu te je nakon deset minuta, koristeći vlažni ručnik, uklonite sa kože.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info