Odjeća sa uzorkom: Šta najbolje odgovara vašoj figuri

1

Odjeća s uzorkom veoma je popularna, ali je potrebno imati na umu da određeni uzorci pristaju i određenom obliku tijela. Bez obzira da li ste visoki, imate kruškastu figuru ili ste pak sitnije građe, postoji uzorak koji vam može pomoći da istaknete svoje najbolje atribute.

 

Sitnija građa

Visina nije na vašoj strani, ali to ne znači da ne možete nositi odjeću sa uzorcima. “Sprijateljite” se sa vertikalnim prugama koje će vam pomoći da izdužite siluetu. Ukoliko ne volite pruge, držite se manjih šara. Ipak, imajte na umu da će uzorci koji su veći od vaše šake nadjačati vašu figuru.

 

Visoke i vitke

Ukoliko ste visoki i vitki, opcije su mnogobrojne. Ipak, najbolje će vam odgovarati odjeća sa većim uzorcima. Od monotonih uzoraka ćete izgledati ultra mršavo, ali odvažniji uzorci će skrenuti pažnju na gornji dio tijela, a odvući od udova.

 

Kruškasta figura

Kod kruškolikog oblika tijela, težina se nalazi na donjem dijelu pa je cilj da se stvori ravnoteža pomoću uzoraka koje nosite. Privucite pažnju na gornji dio tijela nošenjem bluze, majice ili košulje sa kompleksnijim uzorkom. Cvjetni je definitivno najbolja opcija.

 

Veće poprsje

Alter ego kruškolikog oblika je figura sa većim poprsjem. Upravo zbog toga je i potrebno privući pažnju na donji dio tijela, a to najlakše možete učiniti nošenjem suknje ili pantalona sa uzorkom. Na taj način možete stvoriti ravnotežu koja je izrazito laskava.

 

Punija figura

Dame sa punijom figurom, takođe mogu nositi odjeću sa uzorcima, samo je bitno da odaberu opciju koja pomaže da se stvore oblik i definicija. U ovom slučaju, najbolje je da odaberete dijagonalne pruge. One prenose energiju i kreativnost te su uzorak koji vam može pomoći da izgledate vitkije. Pored njih, možete nositi i cvjetne uzorke – što su veći to više laskaju vašoj figuri.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info