5 stvari kojih se nikada ne trebate odreći zbog partnera

0

Kompromisi su, svakako, jedan od najboljih “recepata” duge i uspješne veze. Međutim, postoje i određene stvari koje su važne ili bi vam trebale biti važne, a kojih se nikada ne trebate odreći zbog partnera. Evo i koje su to.

Porodica


Stvar koje se nikada ne biste trebali odreći zbog partnera je porodica. Ukoliko vaša porodica odbija da prihvati vašeg partnera, iako je on dobra osoba, to je nešto sasvim drugo. Ali, ako vaš partner pokušava da vam postavi ultimatum da birate između njega i porodice, to nikako nije u redu. I pazite se muškaraca koji pokušavaju da manpulišu i da vas lagano odvajaju od porodice.

Planovi


Kada su u pitanju planovi, možda ćete morati pristati na kompromis. Možda biste više voljeli da živite na selu, ali morate živjeti u gradu, jer vaš partner ima bolje mogućnosti za zaposlenje ili ima posao koji ne može napustiti. To je sasvim u redu, sve dok su i bar neke od vaših potreba zadovoljene. Ipak, ne odustajte od svega što želite da uradite sa svojim životom, jer biste mogli postati ogorčeni, čak iako je to bio vaš izbor.

Prijatelji


Nikada nemojte dopustiti da se neko ispriječi između vas i vaših prijatelja. Oni su podjednako važni kao i porodica, ako ne i važniji. Čak iako se vaše prijateljice ne sviđaju vašem partneru, to nije razlog da ih zapostavite ili da ih se odreknete. Na kraju, potpuno je “bolesno” da bilo ko očekuje tako nešto od vas. Ipak, to se često dešava.

Finansijska budućnost


Nikada ne biste trebali “žrtvovati” svoju finansijsku budućnost zbog veze. Bez obzira koliko nekoga volite, nikada ne možete biti 100% sigurni da će veza opstati. Ukoliko se to kojim slučajem desi, ne želite se naći u nezavidnoj finansijskoj situaciji dok se istovremeno suočavate sa emocionalnim problemima.

Snovi


Na kraju, nikada nemojte odustajati od svojih snova. Partneri se trebaju i moraju međusobno podržavati. Partner koji vas istinski voli i cijeni uradiće sve što je u njegovoj moći da vam pomogne da ostvarite svoje snove. On vas sigurno neće ismijavati, ali će vam pomoći da budete realni, ukoliko vaši snovi nisu ostvarivi.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info