Ljepota: Od ružnog pačeta do labuda u samo nekoliko koraka

0

Da biste izgledali fantastično, nije vam potrebno mnogo novca, a ni vremena. U narednih par koraka pomoći ćemo vam da se dobro osjećate i još bolje izgledate.

Omekšajte kožu


Kada govorimo o brzim savjetima za ljepotu, prva i najvažnija stvar je naša koža. Ne pretjerujte sa mnogobrojnim toksičnim losionima koji maste vašu kožu i začepljuju pore. Umjesto toga namažite kožu kokosovim uljem. Koža brzo upija kokosovo ulje, a istraživanja pokazuju da ono smanjuje pojavu celulita. Takođe, kokosovo ulje odlično miriše te daje koži divan sjaj tokom cijelog dana. PS: nećete pogriješiti ni ako koristite ulje bršljana koje ima skoro identičan efekat kao i kokosovo ulje.

Umivanje


Iako u prosjeku zahtijeva samo dva minuta vašeg vremena, umivanjem automatski postajete ljepši. Umivanje vašu kožu čini sjajnijom, otklanja umor sa lica i odstranjuje nečistoće. Uvijek birajte preparate koji ne isušuju kožu, a da biste postigli efekat botoksa, umivajte se naizmjenično toplom pa hladom vodom.

Redovno njegujte kosu


Ne možete se osjećati, a ni izgledati odlično, ako je vaša kosa neuredna i oštećena. Vodite računa da svaki put nakon korištenja šampona na kosu nanosite i regenerator. Ostavljajte ga na kosi bar desetak minuta prije ispiranja kako biste veoma brzo i vidjeli njegove koristi. Vodite računa o svojoj kosi, jer je lijepa kosa ogledalo žene koja drži do sebe.

Nahranite ruke


Vjerovali ili ne, vaše ruke su prva stvar koju drugi ljudi primijete na vama. Zato, vodite računa o njima! Redovno koristite hranjive kreme za ruke, po mogućnosti one koje se koriste za suhu kožu. Najobičnija nevenova mast je odlična za njegu suhe kože na rukama. Korištenjem adekvatnih krema, vaše ruke će biti predivne, mekane i nježne.

Koristite balzam za usne


Balzam za usne odličan je preparat koji pomaže da se zaliječe ispucale usne te ih štiti od samog procesa isušivanja i pucanja. Takođe, on usnama daje i savršenu punoću. Ako ste u stisci s vremenom, a trebate da izgledate sređeno, na usne nanesite korektor, a preko njega balzam za usne u boji. Bićete oduševljeni rezultatom. PS: ovdje pogledajte kako sami možete napraviti balzam za usne.

Jedite tamnu čokoladu


Tamna čokolada vas čini srećnijom i opuštenijom, a srećne i zadovoljne žene su automatski ljepše i privlačnije. Tamna čokolada ubrzava mikrocirkulaciju i izaziva prirodno rumenilo obraza. Uzmite par kockica i sami se uvjerite!

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info