Poslovna odjeća: 5 komada garderobe koje svaka zaposlena žena treba imati

0

Već odavno postoje pravila o tome šta se smije, a šta ne nositi na posao. Poslovna etika i kultura nalažu da se određeni komadi garderobe nose u određenim prilikama, ukoliko već pravilo firme nije da se nosi uniforma. Ipak, mali “modni izleti” neće nikome naškoditi te sljedeće komade garderobe možete sa sigurnošću nositi na posao.

Crni blejzer


Odličan komad garderobe koji je i više nego zahvalan: možete ga nositi kako na posao tako i u svim drugim varijantama.

Bijela košulja


Već je nepisano pravilo da je bijela košulja komad garderobe koji svaka poslovna žena mora imati. Odlična je, jer se može kombinovati sa svim drugim komadima garderobe – počevši od džempera do pantalona.

Tamno plave ili crne farmerice


Tamne ili crne farmerice u kombinaciji sa crnim blejzerom stvaraju stajling koji se može nazvati opuštenim, ali ujedno i elegantnim. Kombinacija je odlična za petak, ukoliko nakon posla planirate otići na piće sa prijateljicama.

Tanki džemper sa V izrezom


Odličan komad garderobe, jer se može nositi tri sezone. Za neutralne boje birajte teget, crni ili sivi, a ako želite da dodate šarenilo u svoj stajling, onda su žuti, narandžasti ili ružičasti apsolutno idealni.

Suknja olovka kroja


Ženstven komad garderobe koji dodatno ističe eleganciju svake dame. Za hladnije dane birajte modele od vune, a pamučne verzije su idealne kada temperatura počne da raste.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info