Kako da izgledate mlađe: Tajne koje vam niko nije rekao

0

Da li mislite da izgledate starije nego što se osjećate? Ukoliko poboljšate svoj izgled, osjećaćete se bolje i imaćete više samopouzdanja. To, zapravo, nije toliko teško – bitno je samo znati prave načine. Evo kako da to i postignete.

Osmijeh!


Istraživanje u kojem su učestvovale mlade, sredovječne i starije žene pokazalo je zanimljive rezultate: žene su pregledale hiljade fotografija na kojima su bili modeli sa različitim izrazima lica. Neutralni izrazi lica dali su najtačnije rezultate kada je u pitanju starosna dob, a subjekti koji su imali bojažljiv izraz lica izgledali su starije; “srećna” lica su ocijenjena kao mlađa nego što to zaista i jesu.

Jedite više grožđa


Sorbitol koji grožđu, bobičastom voću, šljivama i kruškama daje njihovu slast zapravo je humektant, supstanca koja zadržava i apsorbuje vlažnost. S obzirom na to da ljepota dolazi iznutra, bilo bi dobro da češće konzumirate grožđe i drugo bobičasto voće.

Promijenite boju kose


Ukoliko imate tanku kosu, koristite preparate za volumen. Takođe, isprobajte i svjetliju boju kose, jer ona stvari može učiniti manje uočljivijima. Da biste pobijedile suhu kosu, redovno upražnjavajte tretman za dubinsku regeneraciju kose.

“Uokvirite” lice


Redovno njegovanje obrva pomaže vam da obezbijedite “okvir” za lice te skreće pažnju na vaše oči. Ukoliko ne vodite računa o obrvama, možete izgledati i do dvanaest godina starije nego što to zapravo jeste.

Čistite i hidratizirajte lice


Čišćenje i hidratacija lica pomažu vašoj koži da izgleda zdravo i mladoliko. Ipak, izbjegavajte sapun, jer on dodatno isušuje kožu. Birajte proizvode za čišćenje lica koji u sebi već sadrže hidratantne sastojke. Na taj način neće doći od isušivanja prirodnih masti iz kože. Takođe, postarajte se da nabavite i dobru hidratantnu kremu.

Krema za ruke


Redovno koristite dobru kremu za ruke – bilo bi mudro da potražite onu sa zaštitnim faktorom. Takođe, potrebno je i da jednom do dva puta sedmično radite piling ruku: pomiješajte morsku so sa svježe cijeđenim sokom od limuna i nježno istrljajte ruke. Nakon pilinga, obavezno nanesite kremu.

Zeleno i crveno


Jedite više crvenih i zelenih vrsta povrća. Primjera radi, vitamin K (kojeg možete naći u kelju i drugim vrstama povrća zelene boje) pomaže zgrušavanje krvi čime se smanjuje rizik od nastajanja modrica. S druge strane, likopen kojeg paradajz sadrži u izobilju daje koži snažnu zaštitu protiv štetnih UV zraka.

Jedite masne vrste ribe


Skuša, sardine, losos, tunjevina i druge vrste masne ribe bogate su jedinjenjem koje se naziva DMAE (dimetilaminoetanol), a koje poboljšava mišićni tonus te je istovremeno jedan od sastojaka skupih krema protiv starenja. Konzumiranje masnih vrsta ribe dva puta sedmično daje isti efekat.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info