Pametno oblačenje: Izgledajte vitkije uz ove savjete

0

Mijenjanje načina odijevanja može vam pomoći da izgledate pet kilograma mršavije pa čak i više. Neke od najpoznatijih svjetskih zvijezda, koje imaju lične trenere i specifičan način ishrane (Ketrin Zita Džouns, Sandra Bulok, Hale Beri), pridržavaju se sljedećih savjeta kada je u pitanju oblačenje i “maskiranje” problematičnih prodručja.

Koji je najbolji način da prikrijete stomak koji nije ravan?


Sjećate se reklama za steznike? Da, oni djeluju. Mada, nema potrebe da kupujete neke skupe – u ovom konkretnom slučaju sasvim dobro će funkcionisati i biciklističke pantalone. One će zagladiti sve neravnine te će vam pomoći da stojite i hodate uspravno. Investirajte u steznik ili biciklističke pantalone sa visokim strukom, jer ćete na taj način “ubiti tri muve jednim udarcem”: pomenuti dio garderobe će vam pomoći da istovremeno “izravnate” stomak, butine i bokove.

Šta nositi preko garderobe koja “uvlači” stomak?


Haljina sa visokim strukom prilično je laskava, kao i haljina i suknja A kroja. Takođe, uvijek možete staviti i široki kaiš (širine od 7 do 10 cm) preko stomaka, posebno ako je on tamnije boje. Izbjegavajte uski kaiš. Što širi, to bolji.

Mala crna haljina


Pripijena crna haljina je odličan izbor. Uvijek možete odabrati klasičnu crnu haljinu kratkih rukava ili dužine 3/4 rukava koja je pripijena u struku i koja seže tik ispod koljena. Na kraju, kada primijetite da ste “nabacilI” par kilograma, nemojte nositi “vrećastu” odjeću. To obično sve žene rade i to je velika greška, jer one na kraju izgledaju još veće.

Da li modni detalji pomažu?


Zbog veće ogrlice možete izgledati viši i vitkiji, jer ona usmjerava pažnju ka vašem licu, a ne prema nedostacima vaše figure. Detalji poput minđuša ili trake za kosu odlični su za skretanje pažnje, jer će drugi gledati tamo gdje vi želite da gledaju, a to nikako nisu vaš struk ili bokovi.

Koji je najbolji način da se “smanje” velike grudi?


Brushalter je od ključnog značaja. Ukoliko imate velike grudi, tražite brushalter koji podržava grudi i nikako onaj koji je za broj manji! Kada je riječ o odjeći koju ćete obući preko brushaltera, potrebno je da dekolte izgleda u obliku slova V, jer na taj način odvlačite pažnju na najužu tačku. Prsluk preko košulje odlična je ideja. Ukoliko nosite košulju ili bluzu, otkopčajte par dugmadi te ispod nosite tanku potkošulju. Na taj način ćete stvoriti veoma elegantan efekat.

Koji stil vas čini visokima i vitkima?


Komadi garderobe iste boje ili u nijansama jedne boje, od glave do pete, stvaraju dugu, tanku liniju. Možete nositi sve bijelo, bordo, boje kože ili, generalno, najbolje neutralne boje. Međutim, da ne biste izgledale previše jednobojno, uvijek je dobro dodati asesoare u koji su dezenirani ili suprotnih nijansi. Naravno, ne treba zaboraviti ni štikle. Najbolje je da birate one koje su slične vašem tenu, jer stvaraju iluziju dugih nogu.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info