Mršavljenje: 5 neobičnih trikova koji pale

0

Ne biste nikada ni pretpostavili, ali sledeće neobične navike mogu vam pomoći da se riješite suvišnih kilograma.

 

Pomirišite bananu, jabuku ili mentu

Možda zvuči blesavo, ali djeluje. Istraživanja su pokazala da što su žene više mirisale pomenute namirnice to su se manje osjećale gladnima što je dovelo do eliminisanja suvišnih kilograma. Jedna od teorija objašnjava da je ovo klasični način “varanja” mozga – naime, mirisanje hrane šalje mozgu signal kao da ste je konzumirali.

 

Okačite ogledalo nasuprot svog mjesta za stolom

Prema nedavnim istraživanjima, konzumiranje hrane ispred ogledala smanjuje količinu unesene hrane za oko jednu trećinu. Stručnjaci vjeruju da je stvar veoma prosta: kada se gledate u oči dok jedete na um vam padaju sopstveni ciljevi i standardi te se podsjećate zašto ste se željeli riješiti suvišnih kilograma na prvom mjestu.

 

Okružite se plavom bojom

Postoji veoma dobar razlog zbog kojeg restorani brze hrane nisu dekorisani plavom bojom – vjerovali ili ne, plava boja suzbija apetit. Dakle, hranu poslužujte na plavim tanjirima, stavite plavi stolnjak i obucite plavu majicu. Nasuprot tome, izbjegavajte crvenu, žutu i narandžastu boju u prostorijama u kojima jedete. Istraživanja pokazuju da pomenute boje potiču prejedanje.

 

Čokolada i vino su u redu

Iako mislite da su alkohol i čokolada tabu tema prilikom držanja dijete, pomenute namirnice vam mogu pomoći da se riješite masnih naslaga. Jedino što treba uraditi jeste da budete umjereni i da konzumirate tamnu čokoladu i crno vino – čaša vina i 30 grama tamne čokolade dnevno sasvim je u redu.

 

Ne gledajte u vagu

Prvih nekoliko dana, ukoliko se vaga ne bude pomijerala sa “mrtve tačke”, pokušajte se usredotočiti na ono što se mijenja, bilo da vam lice izgleda tanje, odjeća vam postaje veća, dobijate komplimente od porodice i prijatelja ili imate veći nivo energije. Držite se toga, jer će vam upravo to pomoći da ne odustanete na samom početku.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info