Koju haljinu nositi za vaš oblik tijela

0

Jeste li znale da postoje različite haljine za različite tipove tijela? To znači da određene haljine bolje pristaju određenim figurama. To je veoma bitno znati, jer na taj način možete odabrati haljinu koja najbolje laska vašoj figuri.

Duga haljina


Duga, maksi haljina prilično je ženstvena, ali pazite ukoliko ste niski – ona ne odgovara baš svakome. Ukoliko ste niži od 165 cm onda bi bilo mudro da je izbjegavate. Duga haljina je posebno dobra za žene koje imaju veći torzo i za žene koje su blago dječačke građe, jer pomaže da se “izgrade” ženstvene obline.

Haljina na preklop


Haljina na preklop najbolje odgovara ženama koje imaju kruškastu figuru. Ona naglašava manji struk koje dame sa kruškastim oblikom tijela imaju. Takođe, odlična je i za žene koje žele da naglase proporcije svog tijela, jer privlači pažnju na obline na veoma nježan i ženstven način.

Mini haljina


Odlične su za niske žene. S obzirom da niske žene nemaju duge noge, mini haljina ih može istaknuti i učiniti da izgledaju duže nego što to one zapravo jesu. Ukoliko želite da vam noge izgledaju još duže, uz mini haljinu nosite štikle boje kože.

Košulja-haljina


Ukoliko imate figuru u obliku pješčanog sata, onda je ova haljina pravi izbor za vas. Imajte na umu da je ona jedna od onih haljina koje ne “kamufliraju” mnogo pa je najbolje da je nosite ukoliko ste zaista zadovoljni svojom figurom.

Uska haljina


Ona je dobar izbor za dame sa jabučastom figurom, jer može pomoći da se malo prikrije stomak. Međutim, ključ je u tome da ne odaberete preusku haljinu. Ukoliko to uradite, teško ćete prikriti bilo šta. Bitno je napomenuti da ova haljina pristaje, manje-više, svim oblicima tijela.

Haljina A kroja


I, najbolje za kraj: haljina A kroja stoji dobro svima. Bez obzira na oblik vašeg tijela ili visinu, ova haljina će na vama izgledati veoma laskavo te će pomoći da istaknete vaše najbolje atribute.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info