Lijepa koža: Prirodni preparati koje žene preporučuju

0

U potrazi ste za cjenovno povoljnim, ali prirodnim preparatima za njegu kože? Žene širom svijeta koriste sledeće, a krajnje je vrijeme da počnete i vi. Zašto? Zato što vam mogu pomoći da imate lijepu i zdravu kožu te su mnogo bolji, a podjednako efikasni kao fabrički preparati.

 

Bademovo ulje

Fantastično je, jer vam može pomoći da se riješite suhe kože. Nanesite ga nakon tuširanja kao što nanosite losion ili mlijeko za tijelo. Ovo ulje je bogat izvor vitamina E koji se dobro apsorbuje u kožu i pruža prirodni sloj hidratacije. PS: ukoliko ne nađete bademo, ulje bršljena jednako je dobro.

 

Arganovo ulje

Žene širom svijeta ga koriste umjesto hidratantne kreme, a samo ulje pomaže i da se “zaglade” bore. Ulje je potrebno zagrijati i zatim ga utrljati u lice. Ono je bogat izvor vitamina E, antioksidanta koji neutrališe slobodne radikale.

 

Ricinusovo ulje

Pomaže u eliminisanju akni. Nanosite ga na zahvaćeno područje par sedmica i smanjujte učestalost kako se crvenilo i iritacija budu smanjivali. Ricinoleinska kiselina, koja je jedan od sastojaka ovog ulja, ima anti-upalno dejstvo. Iako se čini nelogično da se ulje nanosi na kožu sklonu aknama, ricinusovo ulje definitivno pomaže.

 

Kokosovo ulje

Ukoliko ga redovno nanosite na vlasište i vrhove, kokosovo ulje vam može pomoći da imate sjajnu i mekanu kosu. Istraživanja pokazuju da laurinska kiselina, koju ovo ulje sadrži, ima molekulsku strukturu i da prodire direktno u kosu pri čemu je hrani i jača.

 

Ulje jojobe

Prirodno sredstvo za “skidanje” šminke. Natopite tufer sa četiri do pet kapi ovog ulja i skidajte šminku kao i obično. Ono je odlično za ove svrhe, jer ne nadražuje kožu i predio oko očiju.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info