5 poruka koje nikada ne trebate poslati bivšem

0

Postoji nekoliko poruka koje ne trebate slati bivšem, ukoliko ne želite da on stekne pogrešan utisak. Bez obzira na osjećanja koja možda još uvijek imate prema njemu, zapamtite da je on bivši s razlogom i upravo mu ne biste nikada trebali poslati sljedeće.

“Nedostaješ mi”


Bez obzira koliko ti on nedostaje, bilo bi najbolje da mu to ne spominješ, bilo uživo bilo putem poruke. U većini slučajeva ova izjava nije ni tačna, jer se vi sjećate samo lijepih trenutaka provedenih skupa, ali ne i negativnih stvari koje je on uradio.

“Zaista mi je žao”


Prije nego što mu to kažeš uvjeri se da zaista tako misliš ili da imaš prilično valjan razlog da ti bude žao. Nemoj mu slati tako nešto samo zbog kontakta, jer (kao što već rekosmo) on je bivši s razlogom te bi bilo mudro da kreneš dalje i ne dozvoliš da ti se život vrti oko njega. S druge stane, ako si ti “kriva” za prekid, onda je izvinjenje zaista dobra stvar da staviš tačku na tu priču.

Tekstovi pjesama


Da, tekstovi pjesama nekada znaju “pogoditi”, ali to nije razlog da ih šalješ njemu. Čak i u slučajevima kada vrtiš vašu omiljenu pjesmu sedamnaest puta dnevno, nema potrebe da mu je šalješ. Prekid može biti prilično teška stvar, ali ne dozvoli sebi da prolaziš kroz njega svakodnevno.

Poruka od jedne riječi


Ponekad može biti prilično primamljivo da ga pokušaš kontaktirati, ali nema potrebe da koristiš svaki izgovor da to i uradiš. Izbjegavaj slanje poruka od jedne riječi, kao što su “Ćao”, “Zdravo”, “Hej” i slično. Ukoliko mu imaš stvarno nešto reći ili želiš da ga nešto pitaš, onda budi elokventnija i to uradi licem u lice. Poruke od jedne riječi su prilično djetinjaste i, u većini slučajeva, nimalo zanimljive.

“Mislim na tebe”


Prilično je očigledno zbog čega je slanje ovakve poruke loša ideja – ukoliko si završila s njim, onda si završila zauvijek. Imaj na umu, koliko god je to moguće, da stvari (u 95% slučajeva) kada se završe onda su završene jednom zauvijek. Daćeš mu signal da ga još uvijek želiš i on će to zaista bukvalno shvatiti. Ukoliko želiš da se poštediš sedmica “proganjanja” onda pod svaku cijenu izbjegavaj slanje ovakve poruke.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info