5 načina da dekorišete svoj životni prostor bez drastičnih promjena

0

Ponekad je prilično teško pronaći najbolji način preuređenja, a koji neće znatno uticati na vaš budžet. Kada je riječ o dekorisanju životnog prostora, većina nas misli na renoviranje ili novi namještaj, od čega obje opcije mogu biti prilično skupe. Međutim, postoje i puno jeftinini i efikasniji načini da dekorišete životni prostor. Donosimo neke od njih.

 

Biljke

Korištenje biljaka jedan je od najlakših načina da jeftino dekorišete svoj dom. Biljke dodaju živahnu vibraciju i notu spoljašnjeg prostora, a postoje ih na stotine koje možete koristiti u ove svrhe.

 

Starinski dekor

Da li vaši roditelji ili njihovi roditelji imaju stari namještaj? Uostalom, stari namještaj se još uvijek može nabaviti po prilično pristupačnim cijenama. Ormar, komoda ili police, urađeni u starinskom “ruhu” odlični su komadi namještaja kojima možete “opremiti” bar jednu prostoriju u vašem domu. S obzirom da je starinski dekor prilično popularan, vaša prostorija će izgledati ultra moderno.

 

Razmiještanje namještaja

Još jedan lagan i bez način da dekorišete životni prostor jeste da razmjestite namještaj koji već imate. Način na koji je namještaj postavljen u prostoriji može “prevariti” oko i učiniti od malog prostora veći i obrnuto. Dakle, najbolji način da stvorite ugodan kutak ili “povećate” prostor jeste da eksperimentišete sa razmiještanjem namještaja.

 

Detalji

Umjesto dramatičnih promjena, kao što su farbanje zidova ili postavljanje novog tepiha, radije se poslužite malim trikom koji uvijek pali: obratite pažnju na detalje. Primjera radi: zavjese u novoj boji, jastučići na krevetu ili vaze u određenim uglovima prostorije totalno će promijeniti njen izgled i “raspoloženje”.

 

Čistka

Na kraju, treba imati na umu da je jedan od najboljih načina preuređenja zapravo izbacivanje starih stvari! Stari, nekorišteni i besmisleni detalji i namještaj samo vam zauzimaju dragocjeni prostor. Primjera radi, slažemo se da je popularna “lava” lampa bila zaista cool, ali krajnje je vrijeme da je se riješite – zamijenite je nekom drugom lampom koja će vašem životnom prostoru dati modernu notu.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info