6 odličnih načina da se odmah osjećate bolje i privlačnije

0

Da li pokušavate da nađete nove načine koji će vam pomoći da se osjećate privlačnije? Možda ste previše okupirani svakodnevnim obavezama te se osjećate kao da je vaša ženstvenost “potopljena” u masi stvari koje obavljate iz dana u dan.

Ili, možda vam se približava značajni rođendan te vam je potrebno da se osjećate privlačnije nego ikad prije. Bez obzira na razlog, privlačnije se možete osjećati preuzimanjem jednostavnih koraka. Evo i kojih.

Odlična frizura


Jedan od najboljih načina da se momentalno osjećate privlačnije svakako je fantastična frizura. Ukoliko se osjećate pomalo nesigurno ili neprivlačno, isprobajte novu frizuru. To ne mora biti drastična promjena – nekad je dovoljno samo da isfenirate kosu. Definitivno ćete se osjećati samopouzdanije i privlačnije nakon toga.

Prekrijte se


Može zvučati paradoksalno, ali prekrivanje određenih dijelova tijela može vam pomoći da se osjećate seksipilnije i privlačnije. Ideja je da se napravi nagovještaj nečega umjesto eksplicitnog pokazivanja. Pokušajte sa nošenjem suknje olovke kroja umjesto mini suknje i odmah ćete primijetiti razliku. Dekolte ne morate pokazivati u svakoj prilici te nosite garderobu koja vam odgovara, ali koja istovremeno ne otkriva sve vaše adute.

Fantastično donje rublje


Ono je potrebno svakoj ženi, bila ona u vezi ili ne. I ne treba se dovoditi u zabludu razmišljanjima da se donje rublje nosi samo da bi uzbudilo muškarca (totalna budalaština u koju neke žene vjeruju) – ono vam može pomoći da se osjećate samopouzdanije i privlačnije, čak iako ćete vi biti jedini koji će ga vidjeti.

Osmijeh


Čak i najobičniji osmijeh vam može pomoći da se osjećate i izgledate bolje. To ne mora biti osmijeh od uha do uha (neki bi mogli pomisliti da s vama nešto nije u redu, ukoliko okolo hodate sa velikim osmijehom) – dovoljno je da to bude ovlaš osmijeh. Primijetićete razliku odmah – ljudi će vas gledati sasvim drugim očima, a vi ćete se osjećati mnogo bolje.

Cipele


Baletanke i druge ravne cipele su praktične. Međutim, štikle su te koje ženama pomažu da se osjećaju i izgledaju privlačnije. I, da ne bude zabune, to ne moraju biti vrtoglavo visoke potpetice – potpetica visine 5 do 8 cm sasvim je dovoljna.

Siguran hod


Na kraju, obratite pažnju na način na koji hodate. Da li hodate tako kao da ne želite da vas drugi primijete ili kao da niste sasvim sigurni gdje se nalazite? Privlačnim ženama ne smeta ako ih drugi primijete. Pravite duže korake i hodajte kao da znate kuda idete (i bukvalno i metaforički). Hodajte tako kao da trotoar pripada samo vama i kao da gazite po crvenom tepihu.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info