5 stvari o kojima lažemo češće nego što mislimo

0

Stara izreka kaže: “U laži su kratke noge”. Međutim, htjeli mi to priznati ili ne, činjenica je da se veoma često služimo malim, bezazlenim lažima. Zašto se to dešava? Jedan od razloga svakako je i pokušavanje da se dopadnemo ljudima koji nas okružuju ili koje tek upoznamo pa se u tim prilikama istina malo “zamaskira”. U nastavku pogledajte koje su to stvari o kojima lažemo češće nego što mislimo.

 

Porodica

Jedna od stvari o kojoj svi pomalo lažu ili iskrivljuju istinu svakako je porodični život. Činjenica je da skoro pa svi imamo porodični život koji nije savršen. I sasvim je u redu što, s vremena na vrijeme, stvari pomalo ne funkcionišu. Naravno, naš mozak je pravo čudo i uvijek ćemo (u 90% slučajeva) pokušati da svima damo do znanja da je naša porodica savršena. Treba zapamtiti da savršenstvo ne postoji i da je porodica, čak i kada stvari ne funkcionišu u najboljem redu, uvijek tu za nas.

 

Težina

Jedna od najčešćih stvari o kojoj lažemo. I, ne samo da lažemo o svojoj težini već smo skloni i da drugima kažemo da nisu gojazni, kada se povede priča o tome. Zašto? Pokušavamo da mislimo o sebi najbolje i to je sasvim u redu, ali je potrebno razaznati granicu između stvarnosti i snova. Uljuljkanost nikome nije donijela ništa dobro pa je krajnje vrijeme da se trgnete i počnete baviti fizičkom aktivnošću!

 

Novac

Dok smo bili mlađi, često smo lagali roditeljima na šta smo ga trošili. Sada kada smo odrasli, nije uopšte strano da se prećuti partneru o tome koliko novca zarađujemo. I obrnuto.

 

Godine

Znatan broj žena često se uvrijedi kada ih pitaju za godine. Zašto je to tako? Naime, istraživanja pokazuju da se veliki broj nas pribojava da će, otkrivanjem godina, drugi upoređivati naša životna dostignuća sa pomenutom “brojkom”. Zanimljivo je i to da veliki broj ljudi želi da bude stariji u tinejdžerskom dobu, a mlađi u srednjim godinama. U svakom slučaju, godine su samo broj i ništa više.

 

Greške

Činjenica je da neki od nas, čak i kada smo uhvaćeni na djelu, pokušavaju da se izvuku i izbjegnu bilo kakve posljedice u slučajevima kada “zabrljamo”. Šta reći? U ljudskoj je prirodi da se pokušamo zaštititi i veliki broj nas instinktivno ne želi da se suoči sa oštrim (ili onime što se u tom trenutku čini oštrim) posljedicama.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info