Seksipil: 5 čudnih (ali istinitih) pravila privlačnosti

0

Glavno oruđe su vam zabacivanje kose i sjajne usne? Totalno amaterski! Postoje iznenađujući i efikasniji načini da budete potpuno zavodljivi i privlačni.

 

Nosite crveno…

Da, to je tako jednostavno. Dašak crvene boje muškarcima je izrazito privlačan – jedno istraživanje je čak pokazalo da bi 56% ispitanika prije izašlo sa ženom koja nosi crvenu, a ne bijelu majicu. Dakle, crvena haljina, pantalone, bluza pa čak i kaputić sigurno vam mogu pomoći da budete privlačniji suprotnom polu.

 

…osim na usnama

Jedno istraživanje je pokazalo da su muškarcima najprivlačnije neutralne ili nježne ružičaste boje karmina, bar kada je u pitanju dnevna svjetlost. Ipak, isto istraživanje kaže da momci nisu nimalo ravnodušni prema vatrenim ili bordo nijansama karmina, kada je riječ o večernjim varijantama. Dakle, za dan neutralni, a za veče crveni karmin!

 

Osmijeh


Kažu da lijepa riječ i gvozdena vrata otvara. Kada je riječ o osmijehu, možemo sa sigurnošću reći da on otvara srce muškarca. Naime, istraživanja pokazuju da će muškarac uvijek radije prići ženi koja se osmjehuje – žena na taj način daje do znanja da je pristupačna i prijateljski “nastrojena” te, jednim dijelom, i seksualno zainteresovanija.

 

Sjaj u kosi

Sjajna i lepršava kosa definitivno može biti jedan od vaših aduta. U ovom slučaju vam može pomoći i mali trik: prvo nanosite regenerator pa onda šampon. Na taj način ćete izbjeći nakupljanje proizvoda na kosi. Nakon pranja, kosu “ugrubo” osušite koristeći prste umjesto četke. Kada mislite da je skroz suha, sušite je još tri minuta. Na kraju, nanesite sprej za sjaj i to je to.

 

Odgovarajući parfem

Kada je riječ o parfemima, najprivlačniji su oni koji sadrže cvjetne note, vanilu i ćilibar. Naravno, to bi trebale biti donje note, odosno bar jedna od njih. Kada je riječ o gornjim notama, naprivlačniji su oni parfemi koji sadrže tople note narandže, jasmina i nerolija. Chanel, Dolce & Gabbana i Tom Ford samo su neki od parfema koji sadrže pomenute note.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info