5 tretmana za ljepotu koje trebate upražnjavati jednom sedmično

0

Tretmani uljepšavanja poboljšavaju izgled i obnavljaju duh. Pored toga, oni nam pomažu i da odvojimo vrijeme samo za sebe. Da, možemo reći da su nam i više nego potrebni.

Sljedećih pet biste trebali raditi svake sedmice, jer će vam pomoći da se osjećate i izgledate bolje i samouvjerenije.

Tretman duboke regeneracije kose


Bilo bi mudro da ga radite jednom sedmično ili bar jednom u dvije sedmice. Ovaj tretman vam pomaže da imate sjajnu, glatku i zdravu kosu. Za dodatne rezultate, nakon nanošenja regeneratora kosu omotajte toplim, vlažnim peškirom. Rezultat je, u konačnici, fantastičan.

Maska za lice


Postoji ih više, od onih za čišćenje do hidratacije lica. Nakon ovog tretmana vaše lice postaje glatko, a koža ujednačena. Ovdje pogledajte i nekoliko maski koje možete sami napraviti, a koje ne oduzimaju mnogo vremena.

Kupka za stopala


Bar jednom sedmično pružite vašim stopalima kraljevski tretman. Potopite ih u toplu kupku te odstranite mrtve ćelije kože. Nakon toga na stopala nanesite kremu ili losion. Ona će vam biti zahvalna zbog toga.

Manikir


Potrebno je da bar jednom sedmično obratite i pažnju na svoje nokte. Znate već i sami da je često tajna lijepih noktiju dobar manikir. Radite ga sedmično i vaši nokti bi trebali izgledati fantastično.

Piling tijela


Piling tijela biste trebali raditi barem jednom sedmično i to iz nekoliko razloga: pomoću njega ćete eliminisati mrtve ćelije kože koje, inače, ne možete ukloniti kupkama ili gelovima za tuširanje, omogućićete koži da diše te ćete, na kraju, dobiti glatku i lijepu kožu. Ovdje pogledajte i 5 fantastičnih pilinga za tijelo koje možete napraviti sami.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info