Stvari koje često trebate mijenjati u životu

0

Postoji nekoliko stvari koje biste češće trebali mijenjati u svom životu. Veliki broj njih bi trebao biti zamijenjen zbog zdravstvenih razloga, ali se često previđa, jer se na njih zaboravi ili su malo skuplje nego neke druge. Međutim, imajte na umu da ste sebi najvažniji i da vas niko neće čuvati ukoliko to ne uradite sami. Vođeni time, saznali smo koje stvari trebate mijenjati u životu.

Maskara


Koristite je svakodnevno i, zaista, bilo bi mudro da je mijenjate i prije nego je potrošite. Istraživanja pokazuju da se na četkici, a samim tim i u formuli, nakupljaju bakterije koje mogu uticati na vid. Dakle, mijenjajte je jednom mjesečno, bez obzira da li ste je potrošili ili ne.

Proizvodi za pranje lica


Nažalost, bakterije se mogu naći i na licu (kao i na svemu ostalom). Proizvodi za pranje lica su odlični, jer pomažu u njihovom uklanjanju. Međutim, bakterije vremenom postaju otporne na njih. Upravo zbog toga je bitno da mijenjate proizvode koje koristite u te svrhe svakih četiri do šest mjeseci.

Posteljina


Bez obzira na temperaturu vode i količinu deterdženta koje koristite prilikom pranja plahti i jastučnica, činjenica je da će veliki broj bakterija ostati na njima. Kao što već znate, postoje bakterije koje preživljavaju i najekstremnije temperature, tople ili hladne, tako da topla voda i deterdžent nisu najbolji načini da ih se riješite? Šta jeste? Mijenjanje posteljine svakih osam mjeseci.

Peškiri


Peškiri provode dobar dio svog “života” u vlažnoj ili mokroj klimi što ih čini veoma pogodnim tlom za razmnožavanje bakterija. Isto kao i posteljina – na peškirima možete naći bakterije i nakon pranja. Mijenjajte ih svakih šest do osam mjeseci.

Donje rublje


U ovom slučaju nema izgovora. To ne moraju biti Victoria’s Secret ili Lisca gaćice i grudnjak (sve i da jesu) bitno je da ih zamjenjujete novima što češće. Istraživanja pokazuju da je to najbolje raditi svaka dva mjeseca.

Četkice za šminkanje


Vjerovatno ih koristite svakodnevno, ali morate imati na umu da se na njima skupljaju bakterije i da ih trebate češće mijenjati. Alternativa je da ih nakon svakog korištenja čistite. Ovdje pogledajte i kako.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info