5 načina da vam oči izgledaju svjetlije

0

Ništa ne pokazuje da ste umorni koliko tamni kolutovi oko očiju. Čak iako ste spavali dobrih osam sati prethodne noći, stvari kao što su alergije i starenje kože takođe mogu izazvati tamne kolutove, što znači da ćete i dalje izgledati kao da ste iscrpljeni.

Ipak, umjesto da nanosite veće količine šminke, usljed koje kolutovi mogu postati još izraženiji, pridržavajte se sljedećih pet savjeta kako biste problem sasjekli u korijenu.

Bijela olovka za oči


Nanesite je na unutrašnje uglove očiju kako biste momentalno posvijetlili tamna područja koju većina žena “promaši”. Pažnju usmjerite na suzne kanale te olovku razmažite malim prstom kako biste ublažili efekat.

Krema za predio oko očiju


Tamni kolutovi se mogu pojaviti kada tanka koža otkriva vene koje se nalaze ispod nje. Potražite kremu za oči koja sadrži peptide (pomažu u izdradnji kolagena) i kofein (sužava krvne sudove).

Korektor


Birajte one koji imaju žućkastu bazu, a koji su za nijansu do dvije svjetliji od vaše kože. Nanosite ga četkicom samo na problematično područje – ukoliko ga nanesete i na okolnu kožu, kolutovi će i dalje izgledati tamnije u poređenju s njom.

Eliminišite alergije


Isprobajte antihistamine i dekongestive koji vam mogu pomoći da se u roku od mjesec dana riješite tamnih kolutova ispod očiju izazvanih alergijama. Druga opcija je da spavate na dva jastuka – na taj način možete ublažiti podljeve koji se dešavaju ispod kože koja okružuje oči. PS: prije uzimanja bilo kakvih lijekova, obavezno se posavjetujte sa doktorom.

Odvucite pažnju


Kako biste smanjili fokus na umorne oči, nemojte nanositi lajner ili maskaru na donje trepavice; preusmjerite pažnju sa očiju na usne i to korištenjem karmina ili sjaja svjetlijih nijansi.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info