Najpoželjnije boje šminke za 2014. godinu

0

Kada je riječ o boji šminke, trendovi se mijenjaju iz sezone u sezonu, iz godine u godinu. Vođeni tim zlatnim pravilom, donosimo nijanse koje će biti najpoželjnije ove godine.

 

Kobalt sjenka i lajner

Što je plava boja bogatija, to bolje pristaje svakom tenu. Kremastu olovku boje safira možete nanijeti na donje trepavice, a na kapke nanesite jarko plave sjenke. Kombinacija je odlična za večernje izlaske. Pored toga, kremasta kobalt plava sjenka dodatno će istaknuti oči. Trik je da prvo nju nanesete pa onda ostalo. I ne morate je kombinovati samo sa olovkom ili lajnerom plavih nijansi – dobri, stari crni lajner će veoma dobro poslužiti.

 

Zlatna sjenka i hajlajter

Zlatna sjenka je odlična, jer kada je nanesete ona vašim očima daje spektakularan sjaj. Ona odgovara svakom tenu, a krajnji rezultat je zaista spektakularan – lice koje izgleda kao da je okupano suncem. (Ipak, dame sa tamnijim tenom bi trebale koristiti zagasitije nijanse zlatne sjenke). Nanesite zlatnu sjenku na kapke kao bazu za tamni lajner ili koristite svjetlucavi hajlajter da skrenete pažnju na unutrašnje uglove očiju ili jagodice.

 

Ružičasta sjenka

Nježna ružičasta sjenka je veoma mekana, blaga i, samo sa maskarom, izgleda cool. Ona pristaje svim ženama, bez obzira na ten i boju kose te je odlična i za dnevne i za večernje varijante. Nećete pretjerati, ako umjesto ove sjenke, koristite i rumenilo u pomenutoj nijansi.

 

Sjenka boje jorgovana

Boja jorgovana je, zapravo, zagasita ljubičasta boja sa primjesama sivih tonova. Ona izgleda prilično elegantno na većini žena, a najbolje je da je kombinujete sa crnim lajnerom ili crnom maskarom. Izbjegavajte nanošenje maskare ili lajnera svjetlijih nijansi, jer možete dobiti prilično neugodan efekat.

 

Tamno plava olovka

Vjerovatno je i imate negdje u kolekciji šminke, ali postoje šanse da je niste nosili na ovaj način: dovoljno je da je nanesete na spoljne ivice kapaka. Ostatak popunite plavom sjenkom ili sjenkom boje jorgovana. Tamno plava olovka je idealna i za smoky eye – nije “teška” kao klasična crna te pomaže u isticanju očiju i ostatka lica.

 

Lak boje čokolade

Želite da imate tamnije nokte, ali bez trunke naznake “darkerskog” ili emo fazona? Dva sjajna sloja laka boje čokolade će vam pomoći u tome. Ukoliko želite svjetliju varijantu, nanesite samo jedan sloj.

 

Rumenilo boje bobičastog voća

Rumenilo svjetlijih boja bobičastog voća daje elegantniji izgled vašem licu u odnosu na delikatnu ružičastu boju. Krajnji rezultat: lice izgleda mnogo svježije. Možete koristiti rumenilo u prahu ili kremasto – važno je da ga nanesete na centar obraza i razmažete.

 

Rubin crveni karmin

Previše sjajan karmin i imate osjećaj kao da će drugi oslijepiti od njega; ako je on previše suh, imate osjećaj kao da imate usne starice. Novi crveni karmin ima baršunasti mat finiš koji je skoro pa klasičan, ali sofisticiraniji i moderniji. Osjećaj je divan, a krajnji rezultat elegantan, sofisticiran i prijatan svakom oku.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info