6 tajni prelijepe, duge kose

0

Kosa vam sporo raste i to vas nervira? Potpuno nepotrebno. Put do duge, sjajne, privlačne kose nikada nije bio lakši.

Češće skraćivanje

Vrhovi duge kose su bili toliko puta ofarbani i stilizovani da nije ni čudo što veoma brzo postaju suhi. Potrebno je da kosu skraćujete nešto manje od 2 cm mjesečno (s obzirom da kosa na mjesečnom nivou raste duže od toga, nećete izgubiti željenu dužinu). Ukoliko produžite vrijeme između skraćivanja, vrhovi će još više ispucati i postoji bojazan da ćete morati kosu skratiti više nego što to želite.

 

Njega vlasišta

Tretmani vlasišta mogu zvučati pomalo klinički, ali masiranje korijena kose serumima ili čak šamponima koji sadrže eterična ulja, kao što su avokado i kokos, par puta sedmično, “nahraniće” vlasište čime se stvara odlična osnova za rast zdravije i jače kose koja se ne lomi i ne puca. Masiranje vlasišta stimuliše cirkulaciju i poboljšava zdravlje vlasišta.

 

Odgovarajuće šišanje

Ako je vaša kosa u nezgodnoj fazi rasta, bilo bi mudro da se odlučite za stepenaste slojeve. Duži, stepenasti slojevi na prednjem dijelu daju iluziju dužine. Ukoliko već imate odgovarajuću dužinu, ona je najprivlačnija ukoliko zadnji dio pada u mekani V oblik koji počinje stepenastim slojevima koji uokviruju lice od jagodične kosti ili brade.

 

Suhi šampon i regenerator

Da, suhi regenerator postoji i bićete veoma srećni da znate za njega trećeg dana nakon feniranja. Vaši vrhovi počinju da izgledaju suho u isto vrijeme kada korijen počne da se masti. Nanesite suhi regenerator cijelom dužinom kose, izbjegavajući vlasište te se fokusirajte na vrhove. Kada je riječ o suhom šamponu, puno je bolji od klasičnog, jer uz prljavštinu ne uklanja i prirodna ulja i masti iz kose. Nanesite ga na vlasište i utrljajte vrhovima prstiju.

 

Dodajte boju

Poznato je da sijeda, duga kosa i ne izgleda baš najprivlačnije. Međutim, duga kosa koja nije sijeda, a koja je u samo jednoj nijansi takođe nije baš najbolji prizor. Bez suptilnih pramenova, veoma duga kosa izgleda opušteno i bezlično.

 

Izbjegavajte punđe

Kada imate “gomilu” kose, velika punđa nije proporcionalna vašem licu. Idealno mjesto za punđu je potiljak – sve između toga će izgledati prilično zastarjelo i neukusno.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info