5 najboljih boja šminke za oči boje lješnjaka

0

Iako je porijeklo prekrasne boje lješnjaka, kada je riječ o bolji očiju, i dalje prilična misterija za genetičare, nijanse šminke koje ih mogu dodatno istaknuti nisu tajna. Donosimo pet najboljih.

 

Savršena paleta boja

Ako imate oči boje lješnjaka, bogata paleta jesenjih boja, kao što su smeđa, zlatna i zelena može vam pomoći da ih dodatno istaknete. Bilo koja od pomenutih nijasni, uz dašak crne maskare i ajlajnera, može vam pomoći da izgledate fantastično.

 

Zemljano smeđa sjenka i lajner

Tople, neutralne smeđe nijanse poboljšavaju i naglašavaju izgled očiju boje lješnjaka. Ova paleta boja funkcioniše sama, ukoliko želite da stvorite blago naglašeni efekat, a može poslužiti i kao baza za druge boje. Za snažnije definisanje, preporučuje se smeđi lajner – on nije toliko “jak” kao crni, ali će vam pomoći da istaknete oči.

 

Topla zelena sjenka i lajner

Topla, zelena nijansa sjenke pomoći će vam da dodatno istaknete boju vaših očiju. Nakon nanošenja sjenke (možete koristiti čak i maslinasto zelenu), nanesite lajner tamnije, zelene nijanse. Kombinacija je odlična za večernje varijante.

 

Pozlaćena sjenka

Zlatna i bronzana boja pojačavaju toplinu očiju boje lješnjaka. Nanesite pozlaćenu sjenku na uglove očiju ili na sredinu kapka. Za još efikasniji učinak, možete je nanijeti preko cijelog kapka. U svakom slučaju, nećete pogriješiti ni sa sjenkom toplih, bronzanih tonova. Neka vam ona bude dnevna, a pozlaćena sjenka večernja varijanta.

 

Sjenka i lajner boje patlidžana

Drugi način da istaknete oči boje lješnjaka je da koristite nijanse koje su direktno suprotne pomenutoj boji. Ljubičasta nijansa pruža fantastičan kontrast boji lješnjaka i odlična je opcija za kreiranje efekta smoky eye. Sjenku duboke nijanse patlidžana koristite na gornjim i donjim linijama trepavica. Nakon toga nanesite ljubičastu olovku kako biste stvorili dramatični efekat koji je veoma seksi.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info