4 načina da izgledate mršavije bez dijete

0

Uvijek počnemo s dobrim namjerama: krenemo u teretanu ili intenzivno upražnjavamo fizičku aktivnost, napunimo frižider niskokaloričnim namirnicama i jedemo velike količine voća i povrća. Međutim, nije uvijek lako ispuniti zadane ciljeve.

Ukoliko vam je teško da pratite program vježbanja ili vam je već muka od salate, pogledajte nekoliko malih trikova koji vam mogu pomoći da izgledate vitkije bez držanja dijete.

Izbor garderobe

Birajte odjeću koja odgovara obliku vašeg tijela, jer vam to može pomoći da izgledate manje i mršavije i do nekoliko konfekcijskih brojeva. Kada je riječ o odjeći, prava boja, oblik i tkanina mogu napraviti veoma veliku razliku na vašoj silueti. Kako biste prikrili problematična područja, birajte tamnije boje poput crne, smeđe, boje čokolade, ljubičaste i tamno plave. Takođe, izbjegavajte nošenje široke odjeće, jer biste mogli izgledati veći nego što jeste.

 

Investirajte u donje rublje

Nošenje dobrog donjeg rublja posebno je važno, jer vam to može pomoći da izgledate vitkije. Ukoliko želite da dobijete iluziju manje figure, birajte modele koji uvlače stomak i podižu grudi. Gaćice i brushalteri koji nisu odgovarajuće veličine stvoriće ispupčenja te ćete zbog toga izgledati veće i krupnije.

 

Štikle

Kad god je to moguće, nosite štikle sa špicastim vrhom i tankom potpeticom. One mogu pomoći da vam noge izgledaju duže i vitkije te mogu potaknuti bolje držanje.

 

Frizura


Ako želite da vam lice izgleda mršavije, bilo bi mudro da promijenite frizuru. Bez obzira da li imate okrugli, četvrtasti, pravougaoni ili srcoliki oblik lica, cilj je postići ovalni oblik tako da je vilica malo uža od čela. Stepenasti stil, pramenovi i lokne su neki od trikova koje možete isprobati, ali je najbolje da posjetite frizera kojem vjerujete i da se posavjetujete s njim.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info