Najbolji crveni karmin za vaš ten

0

Crveni karmin je stvar glamura, dobrog ukusa pa čak i nauke (istraživanja pokazuju da je on veoma privlačan i muškarcima).

Volimo ga zbog nekoliko stvari, a jedna od njih je: ne moramo mijenjati ni frizuru ni način odijevanja niti bilo šta drugo – dovoljno je staviti crveni karmin i izgledaćemo drugačije (provjereno, vjerujte nam na riječ!). Ipak, postoji nekoliko nijansi crvenog karmina koje trebate birati prema vašem tenu. Evo i koji su to.

Blijedi ten: višnja

Živahna boja višnje, čija je bazna boja plava, pravi savršen kontrast sa donjim tonovima ružičaste boje kod blijedog tena. Upravo zbog toga se usne, ako imate blijedi ten, dodatno ističu kada nanesete karmin ove boje. Pored toga, on će vam pomoći i da vaši zubi izgledaju bjelje. Boja višnje je mladalački crvena nijansa pa je poželjno da ostatak šminke bude jednostavan – dašak ružičastog rumenila, crni lajner i maskara će poslužiti u te svrhe.

 

Blijedi ten: brusnica

Ipak vam je potrebno nešto od čega biste se osjećali zrelije? Bogata boja brusnice daje blijedom tenu nenadmašnu toplinu te izgleda veoma sofisticirano.

 

Blijedi ten: boja vina

Ona je duboka i elegantna, a efekat koji postiže u kontrastu sa porculanskom bojom tena veoma je upečatljiv, zahvaljujući nagovještaju ljubičaste boje koja blijedom tenu pomaže da ne izgleda isprano.

 

Normalan ten: narandžasto-crveni

Ova vatrena nijansa je odlična u kombinaciji sa toplim, normalnim tenom. Narandžasti karmin rijetko kome dobro stoji, ali uz primjese crvene boje, on je zaista idealan.

 

Normalan ten: kupina

Jedan sloj ove ljubičaste nijanse, čija je baza crvena boja, daje istu nijansu kao čaša (ili dvije) crnog vina (s izuzetkom obojenih zuba). Kako biste zadržali sofisticirani izgled, na obraze nanesite kremasto rumenilo tamnijih nijansi.

 

Tamni ten: mandarina

Iako “čista” narandžasta boja ne pristaje svakom tenu, boja mandarine pomaže da se izdvojite, ukoliko imate tamni ten. Ona, u svojoj bazi, ima naznake crvene boje te je zbog toga toliko neodoljiva. Karmin u ovoj nijansi idealan je za večernje izlaske.

 

Tamni ten: kesten

Ova duboko crvena nijansa veoma je elegantna, a njeni donji tonovi plave nijanse savršeno odgovaraju tamnom tenu. Jače nijanse, poput ove, najbolje izgledaju sa minimalno nanesenom šminkom na drugim dijelovima lica.

 

Tamni ten: malina

Boja maline je svijetla i mladalačka te sadrži pozamašnu dozu ružičaste boje koja se savršeno slaže sa tamnim tenom. Za sočni finiš, preko nje nanesite prozirni sjaj.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info