10 načina šminkanja koji mogu uništiti vaš izgled

0

Šminku nanosimo kako bismo naglasili glavne karakteristike lica, prekrili nepravilnosti i poboljšali cjelokupni izgled. Većina žena ne može zamisliti da izađe iz kuće bez šminke i to je sasvim u redu. Međutim, postoje određeni načini šminkanja koje nikako ne biste trebali primjenjivati, ukoliko ne želite da uništite cjelokupni dojam o sebi i svom izgledu. Evo i o čemu se radi.

 

Prenaglašene obrve

Nikada ih ne treba previše naglašavati, jer će odvući pažnju od ostatka lica. Na obrve možete nanijeti gel maskaru, ali pazite da ne nanesete prevelike količine, inače ćete završiti kao dama sa slike.

 

Predramatična sjenka

Držite se nijansi iz iste porodice boja, ukoliko želite da nanosite nekoliko boja na oči. U suprotnom, mogli biste izgledati kao klaun.

 

Bijela, mliječna boja karmina

Ukoliko želite da istaknete usne, onda vam ovaj način neće nimalo laskati i pomoći u tome. Ukoliko ne želite tamniji karmin, boja kože sa donjim ružičastim tonovima savršen je izbor. Nije napadna, ali nije ni previše blijeda.

 

Previše rumenila

Kao i sa svim drugim u životu, isto pravilo važi kada je riječ o šminkanju – ne treba pretjerivati. Obraze svakako treba naglasiti, ali to ne znači da se treba nanijeti pola kilograma rumenila.

 

Iscrtavanje usana tamnom olovkom

Ne, nipošto i nikada! Ukoliko želite to da uradite, onda olovku nanesite prije nanošenja karmina. Nakon što iscrtate linije nježno ih razmažite prstima ka unutrašnjosti usana. Nakon toga nanesite tamniji karmin, kao što je tamno crveni.

 

Prenaglašene jagodice

Definitivno ne želite da izgledate kao da ste se tukli s nekim! Dakle, izbjegavajte pretjerano naglašavanje jagodica.

 

Trepavice koje su: a) preduge i b) imaju uzorak na sebi

Ovakve trepavice trebate izbjegavati čak i u najluđim prilikama! Dobre su jedino za maskenbal pa i tada nismo sigurni da su najsrećniji izbor.

 

Crni karmin

Ukoliko niste pjevačica u nekom rock bendu, onda se držite podalje od crnog karmina. Umjesto njega možete nositi ultra tamno crveni.

 

Metalik boje

Ukoliko želite nositi metalik boje, onda ih nanosite samo na određeni dio (usne ili oči), a ostatak lica trebate našminkati u neutralnim tonovima.

 

Ajlajner bez granica

On mora imati vidljive granice. Ukoliko pretjerate sa izvlačenjem ajlajnera, krajnji rezultat će biti prilično zastrašujući. Vi želite da istaknete oči i da se svi dive njihovoj ljepoti, a ne da bježe od vas i skreću pogled.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info