Modne greške koje trebate izbjegavati po svaku cijenu

0

Bilo da idete na neku zabavu ili samo do prodavnice, postoje greške u odijevanju koje biste trebali obavezno izbjegavati. Uvijek želite da izgledate fantastično, zar ne?

Kako biste to i postigle, potrebno je imati nekoliko stvari na umu. Sljedeće modne greške izbjegavajte po svaku cijenu.

Odgovarajuća veličina


Prije nego izađete iz kuće, skočite par puta u mjestu. To će vam pomoći da se uvjerite da odjevna kombinacija koju ste obukli ne spada, tj. da ostaje tamo gdje i treba. Jedna od najgorih stvari koja vam se može desiti je da vam odjeća spada i da otkriva dijelove tijela koje ne želite da budu otkriveni. Jedna od modnih grešaka koju, svakako, želite izbjeći je nošenje preširoke ili preuske odjeće. Pobrinite se da vam veličina odjeće odgovara.

Slaganje boja


Nasumične boje mogu izgledati fantastično, sve dok se slažu jedna s drugom. Potrebno je da izbjegnete nošenje boja ili dezena koji nemaju smisla kada se nose skupa. Želite da se drugi dive vašoj kombinaciji, a ne da budu zbunjeni vašim modnim izričajem. Vaša odjeća treba da bude prijatna očima, a ne da zbunjuje.

Pogrešna obuća


Ukoliko planirate hodati većinu dana, izbjegavajte štikle. One mogu izgledati seksi, ali u ovakvim situacijama mogu biti i prilično neudobne. Potrebno je da se obuća podudara sa aktivnostima koje obavljate. Uvijek imajte na umu da su udobnost i funkcionalnost na prvom mjestu.

Izbjegavanje asesoara


Nakit, marama, kaiš ili šešir nezaobilazni su asesoari koji mogu poboljšati ukupni izgled određene kombinacije. Oni i najobičniju kreaciju mogu pretvoriti u fantastičnu kombinaciju. Uz različite asesoare može nositi istu kombinaciju dan za danom, a da se ne čini kao da ste je nosili ranije.

Jedno te isto


Da li se vaša garderoba sastoji od istih boja ili istih materijala? Pokušajte da kupujete različite stvari. Čak iako imate jednu omiljenu boju, to ne znači da je uvijek trebate nositi. Promjena je dobra u svemu pa tako i kada je riječ o bojama koje imate u ormaru.

Vremenski uslovi


Prekrasna haljina koju ste nosili ljetos ne mora da stoji cijelu zimu u ormaru. Međutim, ne možete je ni nositi na isti način na koji ste je nosili tokom toplih dana. Uparite je sa helankama i čizmama. Ukoliko imate modernu jaknu i kaiš koji bi išli uz nju, obavezno ih ukombinujte. Izgledaćete uvijek moderno, ukoliko je vaša garderoba prilagođena vremenskim uslovima.

Pažljivo prikrivanje


Prije oblačenja unutrašnjeg veša, povedite računa o tome kako će se on slagati sa “vanjskom” garderobom. Samo zato što je ispod odjeće, to ne znači i da je skriven. Treba imati na umu da svaka kombinacija zahtijeva i različite boje unutrašnjeg rublja pa neka vam i to bude jedno od pravila prilikom oblačenja.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info