Šminka: 8 najljepših boja za svečane trenutke

0

Svake godine, pred novogodišnje praznike, očistimo prašinu sa starih ukrasa prije nego ih stavimo na jelku. Takođe, kada je riječ o šminkanju, često se vodimo ustaljenim i isprobanim “receptima”: crveni karmin, smoky eyes i neizostavni sjaj. Ipak, ne i ove zime! Naime, ove sezone su popularne sledeće boje šminke.

Sjaj boje fuksije

Fuksija je privlačnija i mnogo zabavnija od klasične crvene boje. Možete je nanijeti čak i na jagodice: jednostavno, nakon nanošenja na usne vrhovima prstiju nanesite tek maleni sloj.

 

Sedefasta bež sjenka

Kada crnu sedefastu sjenku zamijenite bež varijantom, smoky eye izgleda blistavo, a ne “čađavo”. Ona je odlična za svjetliji ten, a za tamnije tenove se preporučuje dublja boja bronze.

 

Oči boje bronze

Oreol bronzane boje oko očiju privlačan je bez obzira da li je u pitanju dan ili noć. Sjenka boje bronze je veoma privlačna i elegantna. Nanesite je duž linije trepavica, kao što nanosite ajlajner ili je, za dramatičniji efekat, nanesite preko cijelog kapka.

 

Tirkizni nokti

Sjajni tirkizni lak odličan je način da praznične sezone nosite nijansu zelene boje, a koja ne podsjeća na novogodišnju jelku. Veoma je privlačna te će sigurno privući pažnju.

 

Narandžasto-crvene usne

Ako imate manje od pet minuta da se spremite i, ako vam ne smeta da zbog vas nastane pometnja u saobraćaju, predlažemo da nosite vrući koraljni ruž. On odličo pristaje svakom tenu, a kombinujte ga sa crnom maskarom i spremni ste!

 

Nokti boje breskve

Sočna i nježna, boja breskve jedna je od najljepših boja. Ona daje osjećaj topline tokom hladnih zimskih mjeseci. Bez obzira da li imate duge ili kratke nokte, lak boje breskve svima dobro stoji.

 

Karmin boje breskve

Boja breskve daje svježinu i najumornijem licu te trenutno uljepšava i razvedrava cijelo lice. Karmin nanosite u tankim slojevima, sve dok ne budete zadovoljni intenzitetom boje. Za mladalački izgled, na oči nanesite minimum šminke – crna maskara i bronzani lajner savršena su kombinacija.

 

Nokti boje bakra

Ova topla nijansa će vam pomoći da imate nokte kojima će se svi diviti. Nanesite dva sloja i to bi trebalo biti sasvim dovoljno. Ova boja je izrazito ženstvena te pristaje svima.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info