7 modnih trikova da odmah izgledate vitkije

0

Čak i kada ste na dijeti, postoje šanse da nećete biti zadovoljni postignutim rezultatima. Naravno, dijete znaju biti dugotrajne te je često potrebno dosta vremena (i odricanja) kako biste postigli željeni cilj.

S druge strane, postoje i mali trikovi koji vam mogu pomoći da izgledate vitkije: bez odricanja i nerviranja. Donosimo sedam jednostavnih načina na koje to možete i postići.

Nosite odjeću koja vam odgovara


Ako želite da izgledate vitkije, važno je da nosite odjeću koja vam odgovara. Čak i najmršavija žena može izgledati deblje ukoliko nosi preuske farmerice ili suknju. Izgledaćete mnogo vitkije i privlačnije ukoliko nosite odgovarajuću veličinu odjeće – preusko skoro pa nikome ne stoji dobro.

Izbjegavajte horizontalne pruge


Zbog horizontalnih pruga ćete izgledati šire pa, ako ih već morate nositi, onda neka to bude na gornjem dijelu tijela – na taj način ćete izraziti grudi.

Kaiš


Kada je u pitanju kaiš, veliki broj žena pravi grešku: kaiš se nosi samo i izričito samo na najužem dijelu struka. Možda mislite da izgleda slatko ukoliko ga nosite na nekom drugom dijelu, ali ako to uradite on će vas učiniti zdepastima i loše proporcionalnima.

Široki kaiš


Sada kada znate gdje ide kaiš, potrebno je znati da, ukoliko želite da izgledate vitkije, potrebno je da nosite široki kaiš. Uži kaiš je takođe lijep, ukoliko se nosi na odgovarajućem mjestu, ali široki kaiš privlači poglede i “sužava” struk.

Tamne boje


Crna “stanjuje” pa, ako želite da izgledate vitkije, nosite crno ili druge tamnije boje. S druge strane, ukoliko želite da pojačate određeni dio tijela, nosite bijelo. Dakle, ako želite da izgledate tanje i vitkije u donjem dijelu tijela, a da popunite gornji dio, nosite crne pantalone i bijelu košulju.

Nosite štikle


Nošenje štikli, u odnosu na obuću sa ravnim đonom, pomaže u izdužavanju siluete. Upravo zbog toga treba da ih nosite ukoliko želite da izgledate vitkije. Naravno, to ne znači da trebate i spavati u njima! Sasvim je normalno da ćete, s vremena na vrijeme, nositi i ravnu obuću, ali prilikom večernjih izlazaka, bilo bi dobro da se odlučite za štikle.

Ispravite se!


Ono što vam definitivno pomaže da izgledate vitkije je uspravno stajanje. Dakle, ispravite se! Prije svega, takav način držanja tijela pomaže vam da izgledate samouvjerenije. Drugo, ono vam pomaže i da “izdužite” svoju liniju i smanjuje srednji dio tijela zbog kojeg, u pokušajima da ga sakrijete, često hodate kao da ste pogrbljeni. Takođe, bilo bi i više nego poželjno da se ispravite i kada sjedite.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info