7 znakova da vaša nova veza ne funkcioniše

0

Mislili ste da ste pronašli muškarca koji je dostojan vaših emocija, ali u poslednje vrijeme počeli ste uviđati određene znakove koji pokazuju da vaš odnos baš i ne funkcioniše. Postoje određene stvari koje jednostavno ukazuju da nešto nije u redu. Ukoliko prepoznajete neke od sledećih znakova, vrijeme je da prestanete trošiti svoje vrijeme i emocije i da krenete dalje.

 

Niste srećni

Prvih par mjeseci veze obično se naziva fazom medenog mjeseca, jer se ne možete zasititi jedno drugog. To je vrijeme kada ste oboje presrećni. Jedan od znakova upozorenja da nova veza ne funkcioniše je kada u samom startu niste srećni i kada niste sigurni u kojem smjeru vaša veza ide.

 

Vi mu niste prioritet

On se i ne trudi da provodite kvalitetno vrijeme zajedno. Vrijeme provedeno na kvalitetan način od suštinskog je značaja za opstanak veze, jer na taj način dolazi do jačanja povezanosti između dvoje ljudi. Dobar partner zna da bi žena trebala da bude jedan od njegovih najvećih prioriteta u životu. Nikada nemojte “juriti” muškarca koji se ne čini zaintereovanim za vezu, jer ćete samo izgubiti vrijeme i živce.

 

Previše problema u komunikaciji

Pored svih drugih važnih stvari koje su neophodne za funkcionisanje svake veze, komunikacija je najbitnija. Zapitajte se da li možete lako razgovarati sa svojim muškarcem. Jedan od znakova koji pokazuje da imate problem svakako je ukoliko dođe do situacije da se ne osjećate ugodno kada trebate podijeliti osjećanja jedno sa drugim. Naravno, za dijeljenje najvećih tajni potrebno je određeno vrijeme, ali ukoliko imate osjećaj da ne možete sa njim podijeliti svoja istinska osjećanja, onda je to znak da ne funkcionišete kako treba.

 

Fantaziranje o drugima

Svako, s vremena na vrijeme, fantazira o atraktivnim ljudima, kao što je novi radni kolega ili slatki konobar iz omiljenog kafića. Takve fantazije se obično dešavaju na “blic”, ali kada se čini da vam takve misli oduzimaju sve više vremena, potrebno je da obratite pažnju. Ako ne možete prestati razmišljati o drugim muškarcima, to vam vaše srce govori da niste srećni sa trenutnim partnerom.

 

Ne možete biti ono što jeste

Trebalo bi da imate osjećaj (i da se tako i ponašate) da uvijek možete biti ono što jeste, čak i kada ste na početku nove veze. Znak upozorenja koji nikako ne treba zanemariti je osjećaj koji vam govori da se sa partnerom morate ponašati na određen način, kako bi on bio zadovoljan. Pretvarate se da vam se sviđaju stvari koje vam se zapravo ne sviđaju ili krijete svoja prava osjećanja samo zbog straha da ćete mu se manje sviđati. Pravi muškarac će voljeti i poštovati svaki vaš aspekt tako da nećete imati osjećaj da pred njim morate glumatati.

 

Hirovi su naporni

Ako je on pravi muškarac, vi vjerovatno tolerišete neke njegove čudne hirove. Međutim, hirovi i mane ovog muškarca vas dovode do ludila. Možda primjećujete da vam se on svaki put sve manje sviđa, kako novi hir izbija na površinu. Da je ovoj vezi bilo suđeno da funkcioniše, njegovi hirovi bi vam bili zabavni, dragi, možda čak i slatki, jer su oni dio njega.

 

Više lošeg nego dobrog

Vrijeme je da detaljno analizirate vašu vezu pomoću klasične ZA/PROTIV liste. Napravite listu svih pozitivnih i negativnih stvari u vašoj vezi. Primjera radi, pozitivna je stvar ukoliko on sluša ono što kažete, a negativna je ukoliko vas stalno optužuje da ga varate. Na kraju saberite lijevu i desnu stranu. Ukoliko negativne stvari prednjače i mislite da nema mogućnosti da se one poprave, vrijeme je da izađete iz takve veze.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info