5 načina da se riješite podočnjaka bez upotrebe šminke

0

Žene širom svijeta vode pravu “bitku” protiv zajedničkog neprijatelja – podočnjaka i tamnih kolutova ispod očiju. Iako postoje i određeni kozmetički preparati kojima se pomenuti problemi mogu riješiti, dobro je znati i kako ih možete eliminisati prirodnim putem. Bez skupe šminke, bez nuspojava i bez imalo muke.

Podignite glavu


Podočnjake i tamne kolutove ispod očiju najčešće izaziva neispavanost. Ukoliko u startu znate da nećete spavati koliko biste trebali, poduplajte jastuk! Naime, ukoliko je glava tokom spavanja blago podignuta, doći će do smanjenja tečnosti koja se skuplja ispod očiju.

Krećite se


Čak iako ste u stisci s vremenom, pokušajte da uradite par čučnjeva ili sklekova kada ustanete kako biste ubrzali rad srca. Povećanjem pulsa poboljšaćete cirkulaciju što pomaže ne samo da povećate nivo energije već i da smanjite podočnjake.

Maska od bjelanjaka


Ako je nadutost ispod očiju vaša primarna briga, maska od bjelanjaka pomoći će vam da zategnete kožu oko očiju. Nanesite tanak sloj svježeg bjelanjka na kožu oko očiju i sačekajte da se osuši (potrebno je oko petnaestak minuta) te nakon toga isperite toplom vodom.

Koristite oblogu od čaja


Kada se probudite, ubacite dvije kesice čaja u toplu vodu. Nakon dvije minute, kesice izvadite, iscijedite vodu i ubacite ih u frižider. Dok se istuširate i kesice čaja će se ohladiti. Potrebno je da ohlađene kesice stavite na oči i da ih držite oko petnaestak minuta. Ove hladne obloge će pomoći da se smanji nadutost, a kofein (kojeg čaj inače sadrži) pomoći će da se smanje kolutovi.

Nanesite kremu za oči koja sadrži kofein


Svaka žena bi trebala imati kremu za oči koja sadrži kofein kao aktivni sastojak. Ona sužava krvne sudove te smanjuje tamnu boju kolutova ispod očiju i nadutost. Ako je imate ili razmišljate da je nabavite, najbolje bi bilo da je držite u frižideru – na taj način ćete ubrzati njeno dejstvo jednom kada je nanesete.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info